Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Dve prometni nesreči s smrtnim izidom

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
V Šentjurju je vlak povozil kolesarja, pri Šentjerneju pa se je voznik zaletel v drevo ob cesti.
Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi mladoletnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Šestnajstletni voznik je zaradi hudih poškodb umrl, huje poškodovano 16-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, so sporočili z novomeške policijske uprave. 
 

Motorist oplazil kolesarja in zadel stoječe vozilo

Nekaj pred 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah naj bi 31-letni motorist prehiteval kolesarja in ga z vozilom oplazil. 29-letni kolesar je izgubil oblast nad kolesom in trčil v 31-letnega kolesarja. Oba kolesarja sta se pri padcu lažje poškodovala.

Oblast nad motorjem je izgubil tudi motorist, ki je po padcu zadel v stoječe tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila naj bi opazil padec kolesarjev in vozilo pravočasno ustavil. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico. 

V Šentjurju vlak povozil kolesarja

Nesreča se je zgodila na železniškem prehodu na Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju ob 12.38, piše Uprava za zaščito in reševanje. Kolesar je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. 

Gasilci PGE Celje so zavarovali območje prehoda. Obveščene so bile pristojne službe. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2