Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Štajersko avtocesto blokiral avtodom

Prevrnjen avtodom Bralka
Štajerska avtocesta je bila med izvozom in uvozom Dramlje zaprta zaradi prometne nesreče, v katero je bil vpleten avtodom. Nastal je dolg zastoj.

Počitnice so se slabo iztekle za potnike v avtodomu, ki se je popoldan prevrnil na omenjenem odseku "štajerke", potem ko je trčil s tovornim vozilom. V avtodomu so bile štiri osebe, eno so oskrbeli reševalci.

Pristojne službe so morale avtocesto v smeri Maribora povsem zapreti, obvoz pa urediti prek priključka Dramlje. Vseeno pa je na odseku v popoldanski konici nastal zastoj, dolg kar okoli osem kilometrov. Vztrajal je še dolgo potem, ko so cesto že odprli. 

Veste, ali bo vaš prehod med najbolj obremenjenimi?

Policija je danes izdala posebno opozorilo za vse, ki se odpravljajo na poletni oddih. Predvsem opozarjajo, da se bodo še posebej na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško pojavljale kolone in čakalne dobe za prestop meje. 

Nesreča na štajerki | Avtor: Bralka Bralka
Največ potnikov in vozil v obeh smereh je navadno na naslednjih mejnih prehodih za mednarodni promet: Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja in mejnem prehodu - kontrolni točki Sečovlje. Voznikom zato priporočajo, naj raje uporabijo manj obremenjene mejne prehode.

Kolone pa nastajajo tudi v notranjosti, še posebej ob prometnih nesrečah in obnovitvenih delih.  

"Da bi se izognili nevarnostim ob tovrstnih zastojih, voznike opozarjamo, naj bodo strpni. Upoštevati morajo prometno signalizacijo in hitrostne omejitve," pravijo policisti.

Pri odhodu v tujino pa naj nikar ne pozabijo s seboj vzeti veljavnih potnih listih. Kar vsak šesti voznik je namreč že imel težave zaradi pretečenih ali neveljavnih dokumentov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.