Šport > Nogomet
29 ogledov

''Prosil sem, naj me dajo v umetno komo''

eric abidal EPA
Nogometaš Barcelone Éric Abidal se je 10. aprila po več kot 400 dneh vrnil na nogometne zelenice. Francoski branilec, ki je pred letom prestal presaditev jeter, je razkril, da je v preteklih mesecih trpel peklenske bolečine.

Éric Abidal se je 14. aprila vrnil na nogometne zelenice, ko je v dresu Barcelone zaigral proti Mallorci. Nekaj dni prej je z Barçino B ekipo odigral obračun proti Istresu.

Abidal Zaragoza Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Francoz je bil odsoten natančno 402 dneva, aprila lani pa je prestal presaditev jeter. Po vrnitvi v svet vrhunskega nogometa je Abidal razkril, da si želi igrati vsaj še sezono ali dve. Začudenje nad njegovim hitrim okrevanjem so izrazili tudi zdravniki, a pot do povratka je bila vse prej kot lahka.

''Spominjam se neke nedelje, ko je bolečina postala prehuda. Zdravniki so me spraševali, kako lahko sploh prenesem takšne bolečine,'' je povedal Abidal, ki je z vstopom na zelenico Camp Noua požel stoječe ovacije.

''V kratkem časovnem obdobju sem prestal štiri, pet operacij. Izgubil sem 19 kilogramov, a o smrti nisem nikoli razmišljal, saj vem, da je bog tisti, ki odloča o tem. Veliko sem pretrpel. Ko je bolečina postala prehuda, sem zdravnike zaprosil, naj me dajo v umetno komo. Po četrti operaciji so mi povedali, da imam v želodcu ogromno tekočine in niso mogli razumeti, kako lahko presenem takšno bolečino,'' je dodal 33-letnik.

Komentarjev 1
  • Klemen Krajnc 19:03 15.april 2013.

    Vsaka čast mu .. vendar Abidal se ni vrnil na Nou Campu, saj je Barca ta vikend igrala v gosteh.