Slovenija > Črna kronika
1246 ogledov

Prostitucija v Zupančičevi jami?

Policijsko vozilo Žurnal24 main
Kriminalisti so v torek v Zupančičevi jami v Ljubljani izvedli preiskovalno akcijo zaradi suma zlorabe prostitucije, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana.

Preiskava še vedno poteka, zato policija zaradi tajnosti predkazenskega postopka več informacij trenutno ne more posredovati. O dogodku je včeraj poročal spletni portal Pozareport. Kot navaja, je bila v akcijo vključena tudi posebna enota policije, ki je vdrla v enega od zasebnih stanovanj, kjer naj bi potekala zloraba prostitucije.

Po kazenskem zakoniku se zloraba prostitucije kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let, če posameznik zaradi izkoriščanja sodeluje pri prostituciji druge osebe, če s silo, grožnjo ali preslepitvijo navede, pridobi ali spodbudi drugo osebo k prostituciji.

Do deset let zapora se kaznuje zloraba prostitucije mladoletne osebe. Če pa je bila zloraba storjena proti več osebam ali v okviru hudodelske združbe, pa je zagrožena kazen od enega do dvanajstih let zapora.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:30 28.januar 2015.

    Mislm da bi mogl prostitucijo uredit tko k vsako drugo podjetniško dejavnost. Torej če jo prijaviš in plačuješ davke potem je legalno sicer pa ne. No razen če te kdo sili v prostitucijo al pa če gre za mladoletnike..to se ...prikaži več seveda more preganjat v vsakem primeru.

  • Avatar čavez
    čavez 14:03 28.januar 2015.

    Eden od policajev, sodnikov ali politikov je moral plačat uslugo to je to.

  • seenamojca 13:55 28.januar 2015.

    Zupančičeva jama. Z!