Slovenija
102 ogledov

Protest: "Ne želimo kvazi beguncev in migrantov"

Prihod beguncev Ministrstvo za notranje zadeve
Na shodu Mariboru se je zbralo kakšnih 20 nasprotnikov migrantov in aktualne slovenske oblasti. Protestirali so proti naseljevanju po njihovem protiustavnih, nezakonitih in ekonomskih migrantov.

Organizatorka shoda Anica Markl se je za moralno podporo zahvalila danes nastajajoči stranki ReSET, stranki Najprej Slovenija in "ljudem iz SDS, ki so prav tako pomagali pri organizaciji dogodka". Ob tem je dejala, da so protest pripravili, ker vlada in lokalna oblast ne upoštevata njihovih zahtev.

"Vse od prvega vala beguncev, ki so šli skozi Slovenijo, nas je vlada pozivala k strpnosti in dostojanstvu. In bili smo strpni. Vse do izjave Mira Cerarja, da Slovenija brez beguncev ni njegova domovina. Sporočamo jim, da je Slovenija naša domovina, v kateri želimo živeti svobodno in brez strahu, zato v našem okolju ne želimo kvazi beguncev in migrantov," je dejala Marklova.

Samo Trs: Ne ločijo beguncev od migrantov

Med govorci je bil tudi Samo Trs, ki se je predstavil kot prisilno upokojeni uslužbenec ministrstva za obrambo. Kot je dejal, slovenska politična elita ne loči beguncev od migrantov. Sam zagotavlja, da proti beguncem nimajo nič, ekonomske migrante pa nam vsiljujejo drugi, predvsem Grčija in Italija, mi pa jih "sprejemamo z odprtimi rokami".

Državni sekretar notranjega ministrstva Andrej Špenga je sicer prav ta teden na mestnem svetu zagotovil, da trenutno v Mariboru ni nobenih aktivnosti glede migrantov, a Trs pravi, da gre zgolj za videnje SMC, medtem ko realnost ni tako rožnata.

"Res je, da trenutno v Mariboru ni bilo kakšnih incidentov, čeprav jih je kar nekaj naseljenih tukaj. Ti morda trenutno ne ogrožajo nikogar, a poglejmo si primere iz drugih evropskih držav," je dejal Trs, ki ni razočaran nad slabim odzivom protestnikov, saj se jih je nekaj vendarle zbralo. Po njegovem mnenju sicer Slovenija ne bi smela sprejeti niti enega migranta, še bolj pa vstop v državo onemogočiti ilegalnim prebežnikom.

Eden od udeležencev shoda je med nagovorom organizatorke dogodka pozival celo k vrnitvi Hitlerja. Kot poroča Večer, je moški dejal, da bi bilo treba prebuditi "spoštovanega Adolfa Hitlerja, ki bo počistil Maribor, da bo imel 'folk' službo".  

Komentarjev 30
  • Zmago 23:12 26.marec 2017.

    Uf, zanimivo, povezava je nekoga motila ???No pa ena druga, kaj meni en Bosanec na Švedskem o Švedskihttps://www.youtube.com/watch?v=kL18ZztkM58

  • stanekos 19:10 26.marec 2017.

    ameb se ne da žalit.

  • stanekos 19:10 26.marec 2017.

    Bog, satan, hudič - res krasna družba