Slovenija
38 ogledov

Protest za pripravništva

Protest pred fakulteto za socialno delo
1/13
Saša Despot
Zbrali se bodo pred fakulteto za socialno delo, nato pa bodo odšli pred ministrstvo za delo.

Študentska skupina za ureditev pripravništva v socialnem varstvu, Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Študentska organizacije Slovenije danes v Ljubljani pripravljajo protestni shod zaradi neurejene problematike opravljanja pripravništev. Zbrali se bodo pred fakulteto za socialno delo, nato pa bodo odšli pred ministrstvo za delo.

Pripravništva so obvezna

Omenjene organizacije protest pripravljajo, ker država ni uredila problematike opravljanja pripravništev, posebej na področju socialnega dela, kjer je problem najbolj pereč. Za pripravništva diplomantov fakultete za socialno delo država namreč ne namenja denarja, čeprav so obvezna, medtem ko evropska sredstva, s katerimi so se omenjena pripravništva financirala do zdaj, še niso na voljo. Tako na opravljanje pripravništva čaka že več kot 500 diplomantk in diplomantov fakultete za socialno delo.

Financirali ga bodo z evropskimi sredstvi

Študentska skupina za ureditev pripravništva v socialnem varstvu je zaradi tega že pred časom od ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zahtevala, naj uredi to vprašanje, o čemer so se s predstavniki ministrstva pogovarjali tudi v četrtek. A ker, kot so pojasnili po sestanku, na ministrstvu niso pripravili nobenega konkretnega predloga, kako bodo uredili omenjeni problem, so se odločili za protest.

Na ministrstvu medtem poudarjajo, da se bo pripravništvo s področja socialnega dela še naprej financiralo iz evropskih sredstev, a slednje še ni mogoče. Ob tem dodajajo, da črpanje ni odvisno zgolj od ministrstva, pač pa je treba pripraviti celoten program, zato se črpanje tudi še ni začelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.