Šport > Nogomet
26 ogledov

Protest zaradi dosojene enajstmetrovke

vietnamska liga, protest Youtube
Nevsakdanji protest proti sodniški odločitvi so izvedli nogometaši v vietnamski elitni ligi.

V zadnjih trenutkih dvoboja med ekipama Ho Chi Minh City in Dong Tam Long An je sodnik nekoliko sporno pokazal na belo točko v korist prvih, s tem pa razbesnel nogometaše drugega moštva.

Zavoljo nestrinjanja z dosojeno najstrožjo kazen, ki je njihove tekmece popeljala do vodstva s 3:2 v zadnji minuti srečanja, so nogometaši Long Ana ob izvajanju s sredine obstali kot prikovani na svojih mestih. Edini, ki se je premikal je bil vratar, a ta je pri naslednjem golu nasprotnikov naredil preval, pri petem pa je preprosto odkorakal s svojega mesta. Ob enajstmetovki je strelcu sicer že prej obrnil hrbet.

Vodilni ljudje pri vietnamski nogometni zvezi ter tamkajšnje ministrstvo za protestnike zahtevajo ostre kazni. Tekmo ogorčenih mestnih rivalov iz Hošiminha je državna televizija sicer prenašala v neposrednem prenosu.

Vietnamski šport je prežet z nelegalnimi stavami in prirejanjem izidov, obiskovalci tekem pa so znani po bučnem reagiranju na sodniške odločitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.