Slovenija
171 ogledov

Protestni odstop tudi v SD, ki je sicer zadovoljna v vladni koaliciji

sd Anže Petkovšek
Širše vodstvo stranke SD je na današnji klavzuri sklenilo, da sodelovanje stranke v koaliciji ocenjujejo kot pozitivno. Protestnim izstopom vidnih članov, ki se vrstijo na desnici, pa se tudi SD ni mogla izogniti.

Prvak SD Dejan Židan je po navedbah STA po koncu kavzure izpostavil, da vodstvo pričakuje, da bo po volitvah leta 2018 vlado znova vodila levosredinska vlada. Ob tem pa socialni demokrati ugotavljajo, da je pričakovati, da bo politična klima v Sloveniji, z vsakim korakom bliže volitvam, postajala vse bolj razgreta: "Na kar kaže tudi opozicijska namera rušenja te vlade, tudi s pomočjo množičnega vlaganja interpelacij."

Koalicija se mora zato kljub poskusom rušenja politične stabilnosti, ostati osredotočena k realizaciji ključnih zavez, med drugim odpravljanju problematike čakalnih vrst v zdravstvu, aktivne politike zaposlovanja ter iskanju rešitev za ustanovitev demografskega rezervnega sklada.

Odstop vidnega člana SD

Med klavzuro je sicer z mesta predsednika strankinega sveta za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odstopil vidni član SD Aljuš Pertinač in hkrati zamrznil članstvo v stranki. Odstop je po besedah Židana, ki jih navaja agencija, posledica Pertinačevega nezadovoljstva s stanjem na področju kohezije, s katerim so nezadovoljni tudi v stranki. "Zato sem o tem nezadovoljstvu že obvestil koalicijo in zaprosil, da o tem opravimo izčrpen koalicijski pogovor," je dejal.

Pertinač je sicer že pred dnevi na Twitterju izrazil nezadovoljstvo s trenutno vlado. "Odstopil sem, ker se ne strinjam s politiko stranke in koalicije, ki vodi v zmago Janeza Janše na naslednjih volitvah. Prestopil v drugo ne bom," pa je Pertinač zapisal še danes.

Komentarjev 3
  • mirror 22:15 29.oktober 2016.

    Tista evropska poslanka bi morala odstopiti, ki celo Evropo napolnila s Kosovarji in Albanci, ki delajo same težave.

  • Avatar Leon
    Leon 19:36 29.oktober 2016.

    Daj,daj Aljuško ,da si zamrznil članstvo ? Kaj ne poveš ! Sirotek sedaj boš pa moral pred Rdeči Križ v vrsto !? V rit ga brcnit barabina ,ki se norčuje iz volivcev in davkoplačevalcev .

  • mirror 18:27 29.oktober 2016.

    Kakšna tragedija! To je nekaj takega, kot tihi teden med zakoncema. Po enem tednu se nihče še spomnil ne bo nanj. Verjetno ni dobil po njegovem ustrezne funkcije, pa v jok, oziroma odstop. Za vsak slučaj pa je zamrznil članstvo, ...prikaži več da se bo lahko vrnil nazaj. Iz SDS-a je izpadlo kar nekaj takih s funkcijo ali plačo nezadovoljnih poslancev.