Svet
10 ogledov

Protestniki do smrti pretepli namestnika ministra

Rodolfo Illanes EPA
Stavkajoči rudarji v Boliviji, ki zahtevajo večje sindikalne pravice, so včeraj do smrti pretepli namestika notranjega ministra Rodolfa Illanesa, ki so ga sprva zadrževali v ujetništvu.

Namestnika bolivijskega notranjega ministra Rodolfa Illanesa so stavkajoči rudarji sprva ugrabili, nato pa ga pretepli do smrti, sporočajo bolivijske oblasti. Sklicujejo se na informacije novinarja radijske postaje, ki je poročal z dogodka in potrdil, da je videl truplo Illanesa.

55-letni Illanes je včeraj dopoldne skušal posredovati pri eni od cestnih blokad stavkajočih rudarjev, ki zahtevajo več koncesij, pravico do dela za zasebna podjetja in večje pravice sindikatov. S stavkajočimi se je želel pogovoriti in jih prepričati za odpravo cestne blokade, a rudarji so ga sprva skupaj z njegovim telesnim stražarjem ugrabili, nato pa pretepli do smrti.

Bolivijski rudarji, ki na svoje pravice opozarjajo že dlej časa, so med protesti ta teden postali nasilni; blokirali so avtocesto in se spopadli s policijo, pri čemer so policisti ustrelili dva rudarja.



Po smti namestnika ministra je policija priprla med sto in 120 protestnikov, v spopadih je umrl še najmanj en rudar.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:28 26.avgust 2016.

    To se bere kot Sodba v imenu ljudstva ...............seveda v Boliviji ! Zelo spodbudno .