Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Protestniki obsojeni na 7 mesecev zapora

Mariborska vstaja Nino Verdnik
Sedem protestnikov, ki jih je policija prijela na tretji mariborski vstaji 3. decembra lani, je bilo danes na Okrajnem sodišču v Mariboru obsojenih na sedem mesecev zapora.

Obtožnica je skupno deset fantov bremenila suma, da so 3. decembra lani okoli 22. ure na območju Glavnega trga ali Starega mostu v Mariboru s skupinskim delovanjem poskušali preprečiti uradnim osebam uradno dejanje. Bili naj bi del skupine, ki naj bi na policiste metala granitne kocke in druge predmete ter se kljub policijskim ukazom ni želela raziti.

Za dva sodbo zavrnila sodnica

Zoper enega od obdolženih Jerneja Štebiha je tožilstvo danes umaknilo obtožbo, ker je uspel dokazati, da v času domnevne aretacije ni bil na trgu ampak v gostilni. Za Igorja Janžekoviča in Boruta Podgajskega je sodnica Simona Mernik obtožbo zavrnila, saj sta za enako dejanje že plačala denarno kazen.

Pri ostalih - Mitji Murku, Mateju Lorberju, Niku Štamparju, Jerneju Bohaku, Antoniu Merdausu, Juriju Škergetu in Ninu Krtanjeku - pa je sodnica ocenila, da so storili očitana dejanja iz obtožnice, in jim izrekla sedem mesecev zapora. Kot je pojasnila, dokazi kažejo njihovo krivdo, njihovi zagovori pa so bili neprepričljivi in medsebojno neskladni.

Komentarjev 3
  • privat 12:30 11.september 2013.

    reveži...hoteli so samo prikazati realna tla v katerih živimo in napadel jih je prav ta sistem ,kateri nas je privedel do tam kje smo. zaradi njihovega početja pa se politika zaveda kaj je počela in kaj mora narediti da do ...prikaži več večjega kalapsa ne pride...in to je hvala protesnikom???Ok ..naredili so prekršek..JRM ali kaj drugega...kje pa je zahvala ,da so nam ti protesniki odprli oči za dela ,ki so še huje kazniva??? In kdo je odgovarjal za ta huja kazniva dejanja??? Zopet noben...po tem takem sklepam da sodišča skrbno narekujejo koga bodo kaznovali in koga ne!!

  • KOJAK 20:20 10.september 2013.

    Se strinjam! Zanimivo je tudi, da je bil Darko Njavro tudi tisti dan, ko so našli "molotovke" na Metelkovi z družbo policistov v civilu na neki zabavi na gospodarskem razstavišču. Le kaj dela nek železničar v družbi policistov.

  • lukaz 18:40 10.september 2013.

    Aha. Kdaj bote pa Njavra pa njegovo bando zaprl zaradi izgredov v Ljubljani?A niso ble granitne kock v policaje dost?Bote počakal, da koga fentajo?!