Šport
13 ogledov

Proti prvim favoritom

rokomet Saša Despot
V Čehovu so Celjani osvojili prvi par točk v Ligi prvakov, v soboto pa bodo gostili enega glavnih favoritov za končno zmago - madžarski Veszprem. Tekma se bo začela ob 20.30.

Evropski rokometni velikan iz mesta pri Blatnem jezeru bo v Slovenijo resda prišel brez svojega prvega zvezdnika in rokometnega milijonarja Laszla Nagyja, ne glede na odsotnost 33-letnega in 209 cm visokega desnega zunanjega igralca pa je madžarski prvak favorit na sobotnem obračunu v Zlatorogu.

V tej zvezdniški ekipi si je prostor izboril tudi nekdanji celjski igralec in občasni slovenski reprezentant Gašper Marguč ter še štirje nekdanji člani celjskega kluba: Mirko Alilović, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirsad Terzić. Veszprem je na uvodnih treh tekmah dosegel tri zmage, Čehovske medvede je ugnal v gosteh s 37:32, na domačem igrišču pa nemški Rhein-Neckar Löwen s 27:24 in francoski Montpellier s 30:29.

Celjska zasedba je sredi minulega tedna v Čehovu prebila led in po dveh uvodnih porazih z Vardarjem s 26:27 in Montpellierjem z 29:35 dosegla prvo zmago na mednarodni sceni v tej sezoni, konec tega tedna pa "sproščeno" pričakuje madžarskega prvaka, ki ga bo v dvorani Zlatorog spodbujalo več kot tisoč navijačev. V celjski ekipi imata nekaj zdravstvenih težav le Vid Poteko in Ivan Slišković; bržkone pa bosta oba stisnila zobe in zaigrala proti Veszpremu.

"Gostili bomo Veszprem, ki odkrito napoveduje boj za prvo mesto v ligi prvakov, kar vse pove o njegovi moči," je uvodoma dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in dodal: "Na bližnji tekmi nimamo kaj izgubiti. Na minulih treh tekmah smo se prikazali v lepi luči, vse naše dobre zadeve pa bomo na obračunu proti Veszpremu skušati še nadgraditi in pokazati še boljšo predstavo. To je edina pot, ki vodi vsaj do neodločenega izida, kar bi bilo prvovrstno presenečenje."

V zvezdniški in mednarodno pisani zasedbi je zelo malo pomanjkljivosti, česar se zaveda tudi tudi Tamše. "Glede na to, da gojimo in stremimo k hitri igri, bomo skušali onemogočiti menjavi Istvana Scucha in Mirsada Terzića z igralci v napadu. Če jim bomo 'stekli v hrbet', potem nam bo veliko lažje v napadu."

Med nosilci celjske igre v tej sezoni je tudi slovenski reprezentant David Miklavčič, ki je na današnji novinarski konferenci dejal: "Mi se na nobeni tekmi ne obremenjujemo s tekmeci, na vsaki pa se želimo prikazati v najlepši luči. Na nekaterih tekmah je celo dobro, da si v vlogi 'outsiderja' in tekmeca skušaš prelisičiti s hitrostjo, mladostjo in energijo. A naše dosedanje tekme v ligi prvakov so pokazale, da vse omenjene lastnosti niso dovolj. Če bomo v prelomnih trenutkih dvoboja proti Veszpremu zadržali zbrano igro ter igrali preudarno in pametno, potem se lahko nadejamo točki, morda celo dvema."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.