Šport > Košarka
9 ogledov

Proti Grkom ne bo sproščenosti

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenske košarkarje čaka v Zagrebu dvoboj s še neporaženo Grčijo. Tekma se bo začela ob 15. uri.

"Imajo veliko zvezdnikov, veliko dobrih igralcev. Glavni je seveda Vassilis Spanoulis, igra bazira na njem. Tudi pod košem imajo kakovostne igralce. Lahko igrajo na različne načine, vsega imajo po malem. Imajo igro pod košem, pick and roll, igro izza blokov, vtekanje s strani, imajo izjemno skočnega Giannisa Antetokounmpa ... Vsega bo po malem, dobro se bomo morali pripraviti na njih," je o tekmecu razmišljal Jaka Blažič.

"Z agresivno obrambo lahko limitiramo tudi tako kakovostnega igralca kot je Spanoulis. Mislim, da lahko tudi zanj najedemo dobro obrambo," je še dejal košarkar, ki na tem evropskem prvenstvu v povprečju dosega 12 točk, k temu pa doda še tri skoke na tekmo.

"Glede na to, da že 10 let igrajo skupaj, ni treba odkrivati tople vode. So izjemno močni na vseh položajih. Vsekakor nam ne bo lahko," pa je dejal Uroš Slokar. Razplet v skupini D, ki bo najverjetneje Sloveniji prinesla tekmeca v osmini finala, ga še ne zanima. "Zaenkrat me sploh ne zanima. Za to skrbi Luka Rupnik (" je dejal še slovenski center.

Slovenija po mnenju mnogih sicer proti Grčiji nima veliko za izgubiti, veliko pa lahko pridobi. "Morda bomo lahko rezultatsko res nekoliko bolj sproščeni, nikakor pa se ne smemo sprostiti. Če ne zaradi drugega, že zaradi tega, ker lahko pride do poškodb, nekoliko slabša vnema pa bi se lahko prenesla tudi na pomemben dvoboj z Makedonijo," je še dejal Slokar, ki je po treh tekmah zadovoljen s slovenskim izkupičkom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.