Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Proti Kranjski Gori divjal 149 kilometrov na uro

Merjenje hitrosti Saša Despot
Proti Kranjski gori je divjal 149 kilometrov na uro ter ostal brez vozniškega dovoljenja.

Kranjskogorski policisti so včeraj zjutraj pred Mojstrano ustavili in kontrolirali 60-letnega voznika, ki je proti  Kranjski Gori avtomobil vozil s hitrostjo 149 kilometrov na uro. Omejitev je bila tam 90 kilometrov na uro.

Policisti  so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, o njegovem ravnanju pa bodo z nujnim obdolžilnim predlogom obvestili pristojno okrajno sodišče. Voznik, ki na cesti zunaj naselja prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 kilometrov na uro, se kaznuje z globo najmanj 1.200 eurov in 18. kazenskimi točkami.

Letos so gorenjski policisti ujeli že 4.300 prehitrih voznikov, zaradi hitrosti pa napišejo okrog tretjine vseh kazni. Neprilagojena hitrost je sicer vzrok za vsako sedmo prometno nesrečo na gorenjskih cestah, v povezavi z nepravilno stranjo in smerjo vožnje, nepravilnim prehitevanjem, izsiljevanjem prednosti in premajhno varnostno razdaljo pa za vsako drugo nesrečo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.