Šport
24 ogledov

Proti Mehičanom za drugo zmago

Slovenija, Avstralija EPA
Po uvodni zmagi proti Avstraliji (90:80) slovensko košarkarsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Španiji čaka danes ob 17.30 nova preizkušnja. Njihov tekmec bo Mehika, ki je v prvem krogu izgubila z Litvo (74:87).

Selektor Jure Zdovc je na dobri poti, da izpolni prvi cilj na 17. svetovnem prvenstvu. Pred odhodom v Španijo je večkrat poudaril, da bosta prvi dve tekmi ključni. Tako z vidika rezultata in uvrstitve v predtekmovalni skupini D kot dejstva, da je Slovenija v pripravljalnem obdobju doživela nekaj neprijetnih porazov, ki so načeli njeno samozavest.

Po prvi tekmi je lahko Zdovc precej miren. Fantje so vpisali dve točki, predvsem pa pokazali, da znajo igrati košarko, če so ustrezno motivirani in zbrani. Proti Avstraliji so na krilih Gorana Dragića vodili od prve minute dalje in na koncu zasluženo zmagali.

Ključ do zmage obramba

Pred obračunom z Mehiko Zdovc poudarja, da bo treba igrati zavzeto. Selektor in igralci so si v dvorani ogledali prvi polčas med Mehiko in Litvo ter videli, da so imeli Litovci kar precej težav. Šele v drugem polčasu, ko je prvakom Amerik popustila zbranost zaradi utrujenosti, saj nimajo dovolj kakovostnih igralcev, se je Litva prebila v ospredje.

"Takih tekem se najbolj bojim. Vemo, da smo favoriti in da vsi od nas pričakujejo zmago. Spomnim se časov, ko sem bil igralec. Če nisi bil povsem zbran, ali če si malo podcenjeval tekmeca, si jih takoj dobil po grbi. Zagotovo bo ključ do zmage obramba," pravi Zdovc.

Prva aduta Gutierrez in Ayon

Proti Litvi so skoraj polovico vseh točk Mehike dosegli trije igralci. Z 21 točkami je presenetil Francisco Cruz, pričakovanih 13 in 12 pa sta dosegla najbolj znana člana mehiške reprezentance Jorge Gutierrez (190 cm) in Gustavo Ayon (206). Slednji si kruh služi pri Atlanta Hawksih, Gutierrez pa pri Brooklyn Netsih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.