Šport
27 ogledov

Proti Slovekom brez osvojenega niza

Trupej Kavčič Urbanija Žemlja Poljska Slovenija Vroclav novinarska konferenca Da EPA
Slovenska moška teniška reprezentanca je z 0:5 izgubila dvoboj prvega kroga Davisovega pokala proti Slovaški.

Zadnji dan sta bila brez možnosti še Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija, kar pomeni, da Slovenija v petih dvobojih ni osvojila niti enega niza. Dešman, ki je nastopil že v petek ter nato v igri dvojic, je moral priznati premoč najboljšemu domačemu igralci Martinu Kližanu, ki je zmagal s 6:1, in 7:6, Urbanija pa je izgubil proti Lukasu Lacku s 3:6, 2:6.

"To je bila dobra izkušnja, ki jo bom skušal izkoristiti na naslednjih turnirjih. Videl sem, da igranje proti tako dobrim tekmecem ni nič posebnega. Z veliko dela in treninga se jim lahko približam. Užival sem vsako minuto Davisovega pokala in se imel odlično," je dejal Kočevar Dešman.

Varovance kapetana Blaža Trupeja zdaj čaka boj za obstanek v prvi evroafriški skupini. Septembra bodo gostovali v Izraelu. "Upam, da bomo imeli septembra boljšo ekipo. Če bi v Bratislavi igrala Blaž Rola in Blaž Kavčič, potem bi bilo že tu veliko bolj zanimivo. Septembra si bo treba postaviti realne cilje. Od leta 2012 nismo nikoli igrali v popolni postavi; ali je bil kdo operiran, bolan, ali pa igralcev ni bilo. Če so vsi zraven in zdravi, potem lahko ob dobrem razpletu pridemo v kvalifikacije za svetovno skupino. V Izraelu nas čaka težko gostovanje. Če nam takrat ne bo uspelo, bomo igrali še enkrat konec oktobra. Če bomo popolni, imamo realne možnosti za obstanek," je povedal Trupej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.