Šport
15 ogledov

''Proti Slovencem na vso moč''

nikola karabatic 2015 doha EPA
Na jutrišnjem obračunu četrtfinala svetovnega rokometnega prvenstva bodo morali Slovenci največ pozornosti posvetiti francoskemu zvezdniku Nikoli Karabatiću.

"V skupinskem delu smo prikazali nekaj dobrih, pa tudi slabih stvari, a smo bili vedno zelo  osredotočeni na igro. Na tekmi osmine finala proti Argentini, na kateri ni bilo priložnosti za popravni izpit, smo zdržali pritisk in ostali v igri za nastop na olimpijskih igrah, kar je naš osnovni cilj," je bil po zmagi proti Argentini zadovoljen Nikola Karabatić.

Odloča igra v obrambi

Galski petelini so v dvoboju osmine finala prikazali odlično predstavo, Argentince pa so z granitno obrambo povsem razorožili že v prvem polčasu, v katerem so prejeli le šest zadetkov. "V tako pomembnih tekmah odloča igra v obrambi. Ta je že vrsto let naš zaščitni znak in tudi tokrat nam je omogočila mirno igro v napadu. V taktičnem smislu smo izpolnili vse naloge," je pojasnil ideolog igre  francoske reprezentance.

V jutrišnjem četrtfinalu bodo Francozi proti Slovencem v vlogi favoritov, pomemben faktor pa bo po Karabatićevih besedah tudi utrujenost: "Tekme si sledijo vsak drugi dan, tako da ni veliko časa za počitek. Na srečo smo proti Argentincem dokaj hitro prišli do visoke prednosti, tako da v končnici nismo porabili vseh moč in riskirali z morebitnimi poškodbami."

Zavedajo se svoje kakovosti

In kako se bodo Karabatić in njegovi soigrali lotili Slovencev? "Takoj po tekmi z Argentino smo se osredotočili na Slovenijo. Zavedamo se svoje kakovosti, a tudi tega, da bomo morali zaigrati na vso moč."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.