Šport > Košarka
11 ogledov

Proti vrhunski ruski ekipi

Blaž Mesiček Union Olimpija/Martin Metelko
Košarkarji Uniona Olimpije tekmovanje v EuroCupu začenjajo proti v minuli sezoni udeležencem zaključnega turnirja Evrolige.

"Lokomotiv Kuban Krasnodar je v lanski sezoni igral na zaključnem turnirju Evrolige. Zagotovo so veliki favoriti proti nam, ampak vse to je samo še dodatna vzpodbuda za nas. Motivacija bo na najvišjem nivoju. Lahko gremo sproščeno v tekmo, saj nimamo ničesar za izgubiti. Upamo, da lahko presenetimo favorita," je pred dvobojem, ki bo odigran v Hali Tivoli, dejal Gregor Hrovat.

Nasprotnik Ljubljančanov je izjemna ekipa, ki je v minuli sezoni sezoni nastopila na zaključnem turnirju Evrolige. Zmaji zatrjujejo, da bodo poskušali proti nespornim favoritom pokazati čim boljšo predstavo in v kolikor se jim ponudi priložnost, tudi presenetiti. Na tekmi še ne bo nastopil Marko Mladjan, ki ga še vedno muči poškodba mišice na nogi.

"Imamo izjemno težko skupino. Vseeno, nikoli ne smemo govoriti, da uspeh ni mogoč. Vsako tekmo bomo dali vse od sebe in mislim, da, če smo v lanski sezoni lahko bili uspešni proti ekipi kot je npr. Maccabi, lahko tudi sedaj premagamo vsakega nasprotnika. Mislimo zgolj na tekmo, ki nas čaka. Imamo miselnost, da gremo iz tekme v tekmo, pripravljamo se maksimalno na vsakega nasprotnika, potem pa bomo videli kako daleč nas bo to pripeljalo," pred dvobojem z Lokomotiv Kubanom razmišlja mladi Blaž Mesiček.

"Pritiska v tem tekmovanju ni. Mislim, da smo čisti "underdogi", a vseeno, če se nam pojavi priložnost, jo moramo izkoristiti. Lokomotiv Kuban je strahovita ekipa. Nekoliko so spremenili zasedbo, a vseeno to je moštvo, ki ima na vsakem položaju po dva vrhunska igralca. Ni potrebe, da izgubljam besede kako kvalitetna zasedba so. Dobro se bomo pripravili na njihovo igro in individualne kvalitete. Poskušali bomo izkoristiti njihove slabosti, nekoliko bomo tudi tvegali. Na njih se pripravljamo kot na vsakega nasprotnika. Fantje morajo razumeti, da ni pomembno ali igraš proti Lokomotiv Kubanu v EuroCupu ali Hopsem v domačem prvenstvu, saj mora biti pristop pravi od prve minute vsako tekmo. To poskušam razložiti igralcem. Preprosto nas ne sme zanimati proti komu igramo, ampak, da igramo isto košarko na vseh nivojih. Če je nasprotnik boljši, imaš več težav, ampak v prvi vrsti moramo gledati predvsem na sebe in na svojo igro," pa je dejal trener Ljubljančanov Gašper Okorn.

Tekma v Hali Tivoli se bo jutri začela ob 20.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.