Svet
86 ogledov

Provokacija iz Turčije: Angela Merkel kot Hitler

Merkel - Hitler Gunesi
Na naslovnici turškega provladnega časopisa Gunesi je danes objavljena Angela Merkel, ki jo prikazujejo v nacistični uniformi in z brčicami, kakršne je nosil Hitler.

"Ženski Hitler" piše v naslovu dnevnik Gunes, ki je fotomontažo pospremil še s kljukastim križem in napisom "Frau Hitler".

Kot je znano, turški predsedik Recep Tayyip Erdogan je obtožil Nemčijo za nacistično prakso, v diplomatske spore se je zapletel tudi z Nizozemsko. Oblasti obeh držav turškim ministrom niso dovolile, da bi nastopili v nekaterih mestih v omenjenih državah na zborovanjih v podporo turškemu referendumu o ustavnih spremembah. Turški predsednik je zaradi tega večkrat obe državi obtožil, da sta nacistični.

Turški volivci bodo na referendumu 19. aprila odločali o bistveni razširitvi pooblastil predsednika države.

Podpora tudi s Francije

O turških obtožbah je med drugim beseda tekla tudi med včerajšnjim pogovorom Merklove s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom. Strinjala sta se, da so nacionalistične primerjave in druge žaljive izjave na račun Nemčije in drugih držav v celoti nesprejemljive.

Nemška kanclerka in francoski predsednik sta se tudi strinjala, da je moč dovoliti nastope turških politikov v Nemčiji in Franciji, ki so povezani z aprilskim referendumom o ustavnih spremembah v Turčiji, a morajo biti ob tem izpolnjeni točno določeni pogoji, kot so pravočasna in transparentna prijava ter strogo spoštovanje nemške oziroma francoske zakonodaje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • privat 19:25 28.marec 2017.

    ti verjetno vveš vso resnico..vidim da si zelo inteligentna ..Kaj pa bi ti delala muslicem??

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:30 19.marec 2017.

    ma kaka izselitev domačinov ,vse bi obglavili in skratka iztrebili,reši te pa samo da brezpogojno sprejmeš islam,evropo naj pustijo na miru ti opranoglavci in tukaj jih treba naučiti manir in spoštovanja našega načina življenja ,če ne je čista logika izgon ...prikaži več od koder je prišel in pika

  • Ferluci 21:22 18.marec 2017.

    Očitno so našli inspiracijo v naši naslovnici tednika Mladine, kjer se dostikrat norčujejo samo iz določene politične opcije.