Slovenija
79 ogledov

Prva bolnišnica v Sloveniji uvedla vrstomate

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Bolniki, ki prihajajo v bolnišnico Izola na preglede in preiskave, se morajo od danes dalje ob prihodu najprej prijaviti na vrstomatih. Vsakdo dobi številko in podatek, kdaj bo na vrsti. Preskakovanje vrst tako ne bo več možno.

Splošna bolnišnica Izola je prva bolnišnica v Sloveniji, ki uvaja vrstomate. Zaenkrat delujejo poskusno, v celoti pa naj bi začeli delovati 1. julija.

Bolnik za prijavo potrebuje veljavno zdravstveno kartico in zdravstveno zavarovanje, prijava pa je nujna tudi za sprejem v bolnišnico in na operacijo. Vrstomat izda listič s številko, hodnikom in številko ambulante ter uro pregleda, preiskave ali sprejema. Številka čakajočega se bo prikazovala tudi na monitorjih v čakalnicah in na hodnikih.

S tem postopkom bo preskakovanje vrste nemogoče in nepotrebno čakanje odpravljeno, so sporočili iz bolnišnice.
 

Direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin je za STA pojasnil, da so se za uvedbo vrstomatov odločili, ker je takšen sistem bolj prijazen bolnikom in z namenom, da odpravijo nepotrebno čakanje ter posledična razburjanja bolnikov. Sistem so poskusno pognali danes zjutraj, pričakujejo pa, da bo samostojno začel delovati 1. julija. Za izvedbo projekta, ki vključuje  nakup opreme in sam zagon projekta, so vložili 150.000 evrov.

Navodila za naročene bolnike ostajajo enaka: s seboj morajo imeti veljavno zdravstveno kartico in urejeno zdravstveno zavarovanje, veljavno napotnico in morebitne izvide predhodnih preiskav, so še sporočili z bolnišnice.

Komentarjev 5
  • Zmago 17:02 11.julij 2016.

    Ja, ja, so nujni primeri, ko pacienta pošljejo domov,..................kjer potem v kratkem ........... škripne.

  • Johnny13a 10:03 11.julij 2016.

    A nima UKC tut čakalne vrste, kjer dobiš listek in so zunaj zasloni kdaj naj bi bil na vrsti?

  • Avatar Leon
    Leon 20:27 22.junij 2016.

    Ta zadeva deluje v normalnih okoljih že 50 let !