Šport
17 ogledov

Prva igralka sveta osvojila OP ZDA

angelique kerber
1/11
EPA
Angelique Kerber je zmagovalka odprtega prvenstva Združenih držav Amerike v New Yorku, zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni.

Kerberjeva bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici WTA od Američanke Serene Williams prvič prevzela vodilno mesto v ženski teniški karavani. Osemindvajsetletna Nemka se je uvrstila v svoj tretji letošnji finale na turnirjih velike četverice. Pred tem je slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nato pa izgubila epski finalni obračun proti Williamsovi na sveti travi v Wimbledonu.

Kerberjeva je postala druga Nemka po sloviti Steffi Graf z osvojenima naslovoma na turnirjih za grand slam ter na prvem mestu svetovne ženske lestvice. Nemčija po natanko dvajsetih letih slavi novo zmagovalko US opna. Grafova, ki je v svoji karieri osvojila 22. naslovov na turnirjih za grand slam, je bila tudi zadnja Nemka, k je slavila v Flushing Meadowsu (2016).

Kerberjeva je v polfinalu v dveh nizih, s 6:4 in 6:3, izločila nekdanjo številko ena ženskega tenisa Danko Caroline Wozniacki, ki tako ostaja brez osvojenega turnirja za grand slam.

Pliškova je v polfinalu izločila šestkratno zmagovalko OP ZDA, prvopostavljeno Williamsovo s 6:2 in 7:6 (5), ki je s tem zapravila priložnost, da osvoji zgodovinski 23. turnir za grand slam ter prehiti Grafovo, hkrati pa je po 187 tednih izgubila prvo mesto na lestvici WTA.

V noči z nedelje na ponedeljek bo na sporedu še moški finale, za veliko lovoriko se bosta udarila prvi nosilec Srb Novak Đoković in tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka.

OP ZDA, finale:

Ženske

Angelique Kerber (Nem/2) - Karolina Pliškova (Češ/10) 6:3, 4:6, 6:4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.