Šport > Nogomet
16 ogledov

Rudar s "trojko" Triglavu na vrhu ujel Maribor

Omladič Mezga Mejač Olimpija Ljubljana Maribor Celje Arena Petrol superpokal SPS/nkolimpija.si
Po tem, ko so navijači ostali brez prvega ligaškega derbija sezone, so se morali v soboto zadovoljiti s tremi tekmami. Krka do prve zmage nad Domžalami (3:0), remi Kopra in Celja (1:1).

Tako Koprčani kot Celjani so imeli v medsebojnem obračunu četrtega kola le eno željo. Želeli so popraviti vtis z zadnjih srečanj, Primorci predvsem po katastrofi v Mariboru, Štajerci pa praktično z vseh treh tekem, v katerih so osvojili le točko.

Na koncu pa najbrž niso bili zadovoljni ne eni ne drugi. Koprčani so imeli vodstvo v prvem polčasu, v drugem pa so zadeli še prečko in zapravili še nekaj priložnosti, Celjani pa pobudo in skoraj ves drugi polčas igralca več, a te prednosti niso stoodstotno izkoristili. A končni izid vendarle ustreza dogodkom na igrišču.

Neznosna vročina kuhala igralce

V nemogočih vremenskih razmerah za igranje nogometa so prvi nevarno zagrozili domači, ko je Ivica Guberac streljal z 18 metrov, a je bil celjski vratar Matic Kotnik na mestu. V 12. minuti so imeli gosti najlepšo priložnost prvega dela, Benjamin Verbič je podal žogo v kazenski prostor, Ivan Jovanović je najprej preigral Mateja Palčiča, nato pa z diagonalnim strelom žogo poslal mimo vrat.

Isti igralec je čez minuto spet nevarno poskusil, toda domači kapetan Matej Mavrič Rožič je njegov strel blokiral. Domači trener Rodolfo Vanoli je bil nezadovoljen z igro svoje ekipe na sredini igrišča, zato je že v 28. minuti napadalca Janija Šturma zamenjal z zveznim igralcem Miroslavom Čovilom.

Mavrič Rožič hladnokrven z enajstih metrov

To se mu je obrestovalo, saj so gostitelji vzpostavili ravnotežje, v 37. pa tudi povedli. Po preigravanju Gorana Galešića je nanj nespretno krenil Marko Krajcer, ga podrl, sodnik pa je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Mavrič Rožič.

Že v peti minuti drugega dela je Leo Štulac storil naiven prekršek, prejel drugi rumeni karton, tako da so gosti do konca tekme igrali z igralcem več. Številčno premoč so kmalu tudi izkoristili. Miha Zajc je po levi strani prodrl v kazenski prostor, njegovo natančno podajo pa je iz bližine kronal Gregor Bajde.

Koper z desetimi bližje trem točkam

Po izenačenju so gosti povsem zagospodarili na igrišču, a vseeno so bili nevarnejši domači, posebno po akcijah najboljšega posameznika na igrišču Galešića. V 62. minuti je nesojeni igralec splitskega Hajduka spet "slalomiral" po igrišču, s 14 metrov lepo streljal, vendar zadel le prečko celjskih vrat.

Mojsilović Maribor Domžale Prva liga slovenska liga Ljudski vrt | Avtor: Youtube Youtube
Deset minut pred koncem je Galešić izvedel kot, Miha Blažič pa je z glavo streljal mimo vrat. Štiri minute pozneje je Galešić vnovič pobegnil gostujoči obrambi, a je njegov poskus blokiral Matic Žitko. Gostje so imeli po doseženem golu le še eno pravo priložnost, domači vratar Igor Nenezić je preprečil veselje Nejcu Kolmanu.

Na 39 stopinjah prva zmaga Krke

Na sploh prvi medsebojni prvoligaški tekmi Krke in Domžal so morali nogometaši na igrišče v peklenskih razmerah, saj je bila temperatura v Novem mestu kar 39 stopinj Celzija. Že v drugi minuti so prvi zapretili gosti, ko je Drago Gabrić Domžalčanom priboril prosti strel na desni strani polovice Domžal, poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo streljal Jon Gorenc Stanković. Domači vratar Matko Obradović ni imel težjega dela z obrambo.

Čeprav so imeli Domžalčani večino časa žogo v svoji posesti, so prvi zadeli gostitelji, ki so izkoristili že svojo prvo priložnost na tekmi, ko je po napaki domžalske obrambe v 14. minuti iz protinapada Luka Volarič z lobom premagal gostujočega vratarja Nejca Vidmarja in vpisal svoj prvi gol v prvi ligi. Sodnik Dragoslav Perić je v 23. minuti zaradi neznosne vročine prekinil tekmo, da so se nogometaši lahko na hitro osvežili.

Skubic z rdečim kartonom na hladno

Po prekinitvi so bili gosti še naprej podjetnejši, a premalo učinkoviti v kazenskem prostoru. Na obeh straneh je bilo nekaj zanimivih akcij, Domžalčani so imeli žogo več v svoji posesti, a do izenačenja v prvem polčasu niso prišli. Poleg tega je glavni sodnik v 43. minuti Nejcu Skubicu pokazal neposredni rdeč karton, ker je namerno igral z roko in preprečil obetaven napad domačega nogometaša Josipa Maroševića.

Gosti so morali v drugi polčas z le desetimi igralci; trener Stevan Mojsilović je med odmorom v slačilnici pustil Rudija Požega Vancaša in Gorana Vuka, namesto njiju sta vstopila Miloš Mijić in Draško Božović, na položaj centralnega branilca se je preselil Igor Banović. Gosti so ves čas pritiskali, v 57. minuti pa je zaradi prekrška nad Volaričem rumeni karton prejel Aleks Pihler. Trener domačih je Volariča zamenjal z Anžetom Košnikom, športni direktor Domžal Matej Oražem pa si je prislužil izključitev in je moral zapustiti klop.

Bešić dokončal delo

Krkaši so po podaji iz avta prišli do strela proti vratom Domžal; po močnem poskusu Košnika je vratar Vidmar žogo odbil predse, kjer pa je bil dobro postavljen Marošević, ki je iz neposredne bližine žogo zabil pod prečko za vodstvo z 2:0.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Šporar Knezović | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Le pet minut pozneje so domačini povišali na 3:0, ko je domžalska obramba zaspala. Po podaji iz kota je do strela v kazenskem prostoru prišel Adnan Bešić in z močnim strelom v levi spodnji del vrat premagal Vidmarja. Domači so imeli še nekaj priložnosti, razigran je bil Urban Kramar, ki je v igro vstopil v 79. minuti, a je ostalo pri zmagi s 3:0, saj se je Vidmar večkrat izkazal.

Rudar ujel Maribor

Nogometaši Rudarja so brez večjih težav upravičili vlogo favoritov in prišli do tretje prvenstvene zmage ter prve na domačem igrišču, s katero so se prebili na drugo mesto na razpredelnici. Delo jim je olajšal zgoden gol, po njem so le še nadzorovali položaj. Triglav spet ni pokazal veliko, spet je bilo v igri Kranjčanov preveč napak, trenerja Dušana Kosića očitno čaka težko delo. Njegovi varovanci so v štirih krogih zbrali le točko, tako da so na lestvici zadnji.

Rudar je tekmo začel napadalno, goste iz Kranja, ki sicer želijo igrati napadalen nogomet, je stisnil pred kazenski prostor. Njegov pritisk pa je tudi hitro obrodil sadove, saj je že v četrti minuti povedel. Aleš Jeseničnik je z leve strani lepo podal žogo pred vrata Kranjčanov, kjer je z glavo natančno streljal Mate Eterović.

Gorenjci spet brez uspeha Ob Jezeru

Po golu so Velenjčani izvedli še nekaj nevarnih akcij, ki pa niso prinesle spremembe rezultata, nato pa so popustili. Gosti so vzpostavili ravnotežje, a z izjemo strela Mustafe Nukića pravih priložnosti do odmora ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Odmor je domači ekipi prišel zelo prav, saj je po prihodu iz slačilnice spet prevzela vajeti v svoje roke.

Gostitelji so si takoj pripravili nekaj polpriložnosti, prvo pravo pa tudi izkoristili, spet je bil strelec hrvaški napadalec Eterović, ki je izkoristil lepo podajo Leona Črnčiča. Do konca tekme bi lahko vodstvo Velenjčanov povišala Črnčič in Ivan Firer, kar ni uspelo njima, je v 90. minuti uspelo Mateju Podlogarju, ki je le dve minuti prej zamenjal Eterovića. Gostitelji so tako nadaljevali tradicijo uspehov proti Gorenjcem, ki so na stadionu Ob Jezeru v enajstih tekmah zmagali le enkrat, še enkrat pa so igrali neodločeno.

Prva liga Telekom Slovenije, 4. kolo:

Luka Koper : Celje 1:1 (1:0)
Mavrič Rožič (37/11-m); Bajde (52)
RK: Štulac (50/Koper)

Krka : Domžale 3:0 (1:0)
Volarič (14), Marošević (59), Bešić (64)
RK: Skubic (43/Domžale)

Rudar Velenje : Triglav 3:0 (1:0)
Eterović (4, 59), Podlogar (90)

Že odigrano:
Zavrč : Gorica 0:2 (0:2)
Ndiaye (26), Coda (45)

Prestavljeno:
Olimpija Ljubljana – Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.