Šport > Nogomet
55 ogledov

Olimpija v Domžalah skočila na vrh

NK Domžale Olimpija Ljubljana PLTS NK Domžale/Facebook
Na derbiju 6. kola PLTS so aktualni prvaki prepričljivo slavili v Domžalah (1:3) in se zavihteli na prvo mesto. Tik pod vrh je z zmago v Velenju (1:2) posegla Gorica, Koprčani so doma gladko odpravili Radomlje (3:0).

Nogometaši Domžal so bili do tega kroga vodilna ekipa in še edina neporažena v tej sezoni. Po boju z branilci naslova pa so izgubili tako vodstvo na lestvici kot niz neporaženosti. Olimpija, pri kateri je spet igral Miha Zajc, je bila predvsem v prvem polčasu precej boljši tekmec in zasluženo prišla do četrte zmage. Po njej imajo zeleno-beli pred današnjim tekmecem dve točki prednosti, med obema je na drugem mestu Gorica.

Domžalčani, ki so pogrešali Matica Črnica, so v prvem polčasu pokazali nekoliko manj od pričakovanj. Na drugi strani pa je Olimpija pokazala všečno igro, bila dominantna in prevlado tudi kronala z zadetkom. Tega je dosegel Miha Zajc v 19. minuti, ko je po podaji Etiena Velikonje v kazenskem prostoru dvignil žogo čez Adnana Golubovića.

Sicer pa je že tri minute pred tem najprej lepo s peto s petih metrov streljal Velikonja, izkazal se je domžalski vratar, Julius Wobay pa je nato meril previsoko s "škarjicami". V 30. minuti je Zajc iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol, v 32. minuti z 20 metrov sprožil Rok Kronaveter, Golubović pa je žogo odbil. V 35. minuti je poskusil še Aris Zarifović, a s petih metrov žogo poslal čez vrata domačih.

V uvodu drugega polčasa je najprej nevarno z 20 metov sprožil Lucas Horvat, a bil malce premalo natančen, tako kot na drugi strani Andraž Kirm v 58. minuti. V 63. minuti pa so Ljubljančani podvojili prednost. Kronaveter je po desni strani prodrl v kazenski prostor, Kenan Bajrić je nato podal na drugo stran, kjer je z glavo streljal Kirm, Golubović je žogo dobil, a le do Kronavetra, ki je iz bližine zadel za 2:0.

V 76. minuti je bilo že 3:0. Wobay je lepo prodrl po levi strani, prišel v kazenski prostor, preigral Alvara Brachija in skoraj iz mrtvega kota ukanil še domžalskega čuvaja mreže, ki je pustil preveč prostora ob prvi vratnici. Le malce zatem je na drugi strani Marko Alvir znižal na 1:3, ko je zadel s silovitim strelom z roba kazenskega prostora. Isti igralec je imel novo priložnost v 82. minuti, a je iz bližine žogo poslal malo čez gol.

Goričani zobe pokazali tudi v gosteh

Nogometaši Rudarja in Gorice so v minulem krogu razveselili svoje privržence in premagali favorizirane Ljubljančane oziroma Mariborčane, v današnjem medsebojnem obračunu v Šaleški dolini pa so slavili Novogoričani (1:2) in osvojili svoje prve točke na gostovanjih.

Primorci so obetavno začeli tekmo v Velenju, že v drugi minuti se je Tilen Nagode znašel v obetavnem položaju, a je domača mreža ostala nedotaknjena, prav tako ne po močnem strelu z razdalje Rifeta Kapića nekaj minut kasneje. V nadaljevanju je igra potekala na sredini igrišča, vse več pobude pa je bilo na strani gostiteljev.

Prvi poskus Dominika Glavine v 22. minuti ni obrodil sadov, štiri minute kasneje pa so mu soigralci vendarle skočili v objem za 1:0. Po prejetem golu so se prebudili tudi Novogoričani in v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče. Akcijo je pripravil Kapić, po njegovi lepi globinski podaji pa je bil "eksekutor" Dejan Žigon. Končnica prvega dela je bila razburljiva, a se mreži - po novogoriških poskusih Uroša Celcerja in Sandija Arčona ter velenjskega Senada Jahića - nista zatresli.

V drugi polovici tekme je domači trener Boban Krčmarević že v desetih minutah ekipo osvežil z Johnom Maryjem in Timotejem Dodlekom. A to ni pripomoglo k boljši predstavi, prvo akcijo so si v 60. minuti pripravili gosti, strel Jake Kolenca pa so gostitelji pravočasno zaustavili. Med 63. in 66. minuto so izbranci gostujočega trenerja Mirana Srebrniča zagrozili prek Arčona in Žigona, minuto kasneje pa je do strela prišel tudi domači nogometaš Damjan Trifković, a je ostalo pri 1:1.

Privrženci domačega moštva so obnemeli v 78. minuti, po podaji Arčona je po strelu z glavo dosegel Kapić. Gostitelji so v končnici tekme skušali doseči izenačujoči gol, a je bila novogoriška obramba vselej na mestu.

Koper spet zmagal doma

Nogometaši Kopra so niz zmag na domačem terenu podaljšali na tri prvenstvene tekme v tej sezoni. Tokrat so Primorci zanesljivo in povsem zasluženo premagali Radomljane, ki kot edini v ligi še niso zmagali in so na zadnjem mestu v ligi.

Koprčani so tekmo odlično začeli in povedli že v četrti minuti, ko je po kotu in odbiti žogi z dobrih 20 metrov zadel Jan Andrejašič, ki je zadel spodnji desni kot vrat gostov. Z izjemo nekaj minut so Primorci ves časa narekovali ritem in prihajali do (pol)priložnosti. Najlepšo so zapravili v 34. minuti, ko so zadeli vratnico, zatem pa je Ruben Belima še zgrešil cilj iz ugodnega položaja. V 41. minuti pa so povedli z 2:0, potem ko je prav po Belimovi podaji zadel Zlatan Muslimović.

V uvodu drugega polčasa so Koprčani še povišali prednost, Matej Pučko je prodrl proti robu kazenskega prostora, prišel do strela in zadel desni spodnji kot vrat gostov. Tudi pozneje je bila na igrišču bolj aktivna koprska ekipa, ki je zlahka nadzorovala potek tekme, na trenutke tudi pritiskala proti kazenskemu prostoru gostov, a je ostalo pri 3:0.

Prva liga TS, 6. kolo:

Domžale - Olimpija Ljubljana 1:3 (0:1)
Alvir 79.; Zajc 19., Kronaveter 62., Wobay 76.

Rudar Velenje - Gorica 1:2 (1:1)
Glavina 26.; Žigon 37., Kapić 78.

Luka Koper - Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)
Andrejašič 4., Muslimović 42., Pučko 48.

Nedelja:
Krško - Celje
Maribor - Aluminij

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.