Šport > Nogomet
21 ogledov

Olimpija do prve spomladanske zmage

NK Krško Olimpija Ljubljana Profimedias
V elitni slovenski nogometni ligi je bil v nedeljo na sporedu obračun v Krškem, kjer so gostovali aktualni državni prvaki.

Ljubljanska Olimpija je potrebovala 139 dni oziroma skoraj pet mesecev, da se je znova veselila zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Nazadnje je slavila v 20. krogu 4. decembra proti Radomljam, petnajsto zmago pa je zabeležila v 30. krogu na gostovanju v Krškem.

S tremi točkami so Ljubljančani skočili na drugo mesto oziroma za točko prehiteli Domžale, Krčani pa so doživeli tretji zaporedni poraz in ostali na osem mestu.

Aktualni državni prvaki so dobro odprli tekmo. V 14. minuti so izvedli hiter protinapad, Marko Vukčević je z desne strani podal v kazenski prostor, Issah Abass pa je do žoge prišel pred vratarjem Markom Zalokarjem in jo potisnil v mrežo.

To je bila hkrati edina priložnost Ljubljančanov v prvem polčasu, saj je nato pobudo prevzelo Krško in vsaj dvakrat v prvih 45 minutah resno ogrozilo vrata Roka Vodiška. V 20. minuti je izenačenje po močnem strelu s 25 metrov Roberta Pušaverja preprečila prečka, v 42. minuti pa so bili gostitelji premalo odločni in sploh niso prišli do zaključnega strela.

V nadaljevanju so gostje vse sile usmerili v obrambo, občasno izvedli kakšen protinapad, gostitelji pa so bili več pri žogi, a do zadetka niso prišli. Najbližje je bil Filip Dangubić; v 67. minuti je njegov strel z roba kazenskega prosta za las zgrešil okvir vrat, pet minut pozneje pa je mu veselje preprečil vratar Rok Vodišek.

Olimpija je imela v drugih 45 minutah le eno zrelo priložnost - v 59. minuti je Leon Benko 'lobal' domačega čuvaja mreže, vendar je usnje zletelo mimo vratnice, preostanek časa pa se je krčevito borila za tri točke.

V zaključku tekme so ji nalogo delno olajšali Krčani, ki so fizično popustili, tako da v zadnjih desetih minutah niso sprožili nevarnejšega strela.

Prva liga TS, 30. kolo:

Krško - Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Abass 14.

Maribor - Domžale 1:0 (1:0)
Tavares 1.

Celje - Aluminij 1:0 (1:0)
Lupeta 18.

Koper - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Park 63.

Kalcer Radomlje - Gorica 1:2 (1:0)
Šipek 23.; Gregorič 58., Burgić 67.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.