Šport
25 ogledov

Karapetrović napoveduje peklenske priprave

nogomet Saša Despot
V četrtek bodo s pripravami na drugi del sezone začeli tudi nogometaši Olimpije, ki bodo prvenstvene obračune začeli 21. februarja v domačih Stožicah proti večnim tekmecem iz Maribora.

"Kar je bilo, je bilo. Zanima nas zgolj pogled v prihodnost, ki je po mojem skromnem mnenju obetajoča. Imamo kar nekaj razlogov za optimizem in vero v še uspešnejši spomladanski del sezone," je pred pričetkom priprav optimističen trener Olimpije Darko Karapetrović.

Tekme v Turčiji in na Dunaju

Ljubljančani bodo med 8. in 26. januarjem trenirali doma, nato pa se bodo odpravili v turško Antalyo, kjer bodo ostali do 6. februarja. Tam bodo odigrali tudi dve prijateljski tekmi z graškim Sturmom in beograjsko Crveno zvezdo, 7. februarja pa se bodo na Dunaju pomerili s tamkajšnjo Austrio.

Karapetrović nestrpno pričakuje spomladanski del prvenstva: "Vsaka tekma bo za nas izjemnega pomena. Bojevali se bomo za najvišja mesta, kar mora biti cilj Olimpije pred vsako sezono. Jasno, vedno so možna presenečenja, tako pozitivna kot negativna, a mi imamo začrtano pot, po kateri želimo priti do uspešnega zaključka. Upam, da so se fantje uspeli dobro spočiti, od četrtkovega zbora pa pričakujem, da pridejo s solidno podlago, saj jih čaka peklensko pripravljalno obdobje."

Za uvod z Mariborom

Centralni branilec zmajev Nemanja Mitrović se veseli obračunov z atraktivnimi tekmeci v pripravljalnem obdobju: "Že samo dejstvo, da bomo dobršen del priprav opravili na turških tleh, dovolj zgovorno priča o visokih ambicijah vodstva kluba, kot tudi njegovega športnega dela, da se v spomladanskem delu prvenstva vključimo v zelo resen boj za najvišja mesta. Menim, da se mora Olimpija vselej boriti za sam vrh. Čaka nas tudi nekaj zanimivih in obenem močnih prijateljskih tekem z graškim Sturmom in beograjsko Crveno Zvezdo. Vse skupaj bo odlična popotnica pred prvo tekmo v spomladanskem delu, ko v Stožicah gostimo evropski Maribor. Z zmago želimo začeti lepo popotovanje proti želenemu cilju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.