Šport > Nogomet
126 ogledov

Olimpija strla Krčane za skok na vrh

nk olimpija Saša Despot
Na sklepni tekmi tretjega kola slovenskega državnega prvenstva je Olimpija v Stožicah premagala Krško (3:1) in skočila na vrh prvenstvene lestvice.

Ljubljanska Olimpija je v tretji tekmi nove sezone prišla do tretje zmage in je na vrhu razpredelnice.

Branilci naslova so bili večino tekme boljši tekmec, Krško pa je bilo nevarno predvsem v prvem polčasu. S prvim porazom ob dveh neodločenih izidih je na osmem mestu lestvice.

Prvi polčas je postregel z dopadljivo igro, ki je prinesla priložnosti in zadetke na obeh straneh. Ljubljančani so večinoma imeli terensko pobudo, a so tudi Krčani znali zagroziti vrata aktualnih prvakov.

Prav Krčani so tudi povedli, ko je najprej Filip Dangubić v kazenskem prostoru streljal z leve strani, Aleksander Šeliga je žogo odbil, a le do Martina Kramariča, ki jo je spravil v mrežo. Isti igralec je imel še dve lepi priložnosti, a je obakrat zgrešil cilj.

Olimpija je izenačila šest minut pozneje - v 29. minuti, ko je po protinapadu in lepi akciji do žoge v kazenskem prostoru prišel novinec v ekipi Danijel Miškić in Marka Zalokarja matiral z dobrih desetih metrov.

Izid polčasa je postavil Blessing Eleke, precej srečno, saj je Damjan Vuklišević ob izbijanju na robu kazenskega prostora žogo poslal v Nigerijca, od katerega je ta v loku zletela v mrežo Krčanov.

V uvodu drugega polčasa velikih priložnosti ni bilo, pri domačih je nekajkrat nase znova opozoril Miškić; najprej nenatančen, nato pa z glavo meril v vratarja gostov. Na drugi strani je podobno storil David Bučar.

Obe ekipi, predvsem ljubljanska, sta si v nadaljevanju priigrali še nekaj priložnosti. Eno lepših je v 78. minuti zapravil Miha Zajc, ko je v kazenskem prostoru spretno prišel do strela, a je bil Zalokar na mestu. V sodniškem dodatku je Olimpija potrdila zasluženo zmago, ko je po Zajčevi podaji iz kota z glavo zadel Dejan Kelhar.

Olimpija bo v četrtem kolu PLTS prihodnji ponedeljek gostovala v Mariboru, Krško pa bo dva dni prej gostilo Gorico.

Prva liga TS, 3. kolo:

Olimpija Ljubljana - Krško 3:1 (2:1)
Miškić 29., Eleke 45., Kelhar 92.; Kramarič 23.

Domžale - Maribor 2:2 (0:2)
Juninho 49., Balkovec 64.; Blažič 30./ag, Bohar 31.

Aluminij - Celje 2:4 (1:1)
Zeba 45., Kurež 50.; I. Hadžić 30., 49., Čirjak 54., Glavaš 78.

Rudar Velenje - Luka Koper 2:0 (0:0)
Mary 87., 93.
RK: Tshibamba (Koper) 79.

Gorica - Kalcer Radomlje 2:1 (0:0)
Arčon 85., 90.; Nunić 78.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.