Šport > Nogomet
120 ogledov

Rudar pokopal Olimpijo

Rudar Velenje Jurij Kodrun/Rudar Velenje
Na sklepni tekmi petega kola PLTS je velenjski Rudar presenetljivo slavil v Stožicah (0:2). Že popoldne je Aluminij doma visoko premagal Krško (3:0).

Kljub temu, da je Rudar pred gostovanjem v Ljubljani ostal brez pomembnega člena ekipe Maria Babića, ki bo kariero nadaljeval v Belgiji, so knapi prizadejali Olimpiji prvi poraz v sezoni. To pomeni, da po petih krogih na lestvici vodijo (še edine neporažene) Domžale, Olimpija, ki je v minuli sezoni dobila vse štiri medsebojne tekme z velenjsko ekipo, zaostaja točko za njimi, Rudar pa se je prebil na šesto mesto in za Ljubljančani zaostaja tri točke.

Čeprav je Olimpija tekmo obetavno začela s priložnostjo Blesinga Elekeja, čigar strel iz kazenskega prostora je dobro obranil velenjski vratar Matej Radan, pa je bilo nadaljevanje precej bolj grenko za domače navijače. V 20. minuti je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela nekdanjega "zmaja" Damjana Trifkovića, toda sodniki se niso odločili za najstrožjo kazen. Tri minute pozneje pa so za nameček Velenjčani še povedli. Denis Klinar, ki sta ga v naletu podrla dva Rudarjeva nogometaša, je žogo odbil na rob kazenskega prostora, od koder pa je Anže Pišek premagal Aleksandra Šeligo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani težko prihajali do zaključnih strelov, redka nevarnejša poskusa sta bila v 50. minuti, ko je Rok Kronaveter sprožil neposredno s prostega strela z leve strani, Radan je žogo odbil, in v 67. minuti, ko je Darjan Matić za malo zgrešil cilj s strelom z roba kazenskega prostora. Sledil je pritisk Olimpije ter nevarna strela Elekeja, ki je zatresel vratnico, in Antonia Delamee Mlinarja, ki je s strelom z glavo zgrešil cilj.

V 78. minuti je Etien Velikonja slabo zadel žogo pred vrati Rudarja, vse zgrešene priložnosti Olimpije pa je v 82. minuti kaznoval John Mary z zadetkom za 2:0. Za nameček so Ljubljančani po drugem rumenem kartonu ostali še brez Klinarja in tako kljub izraziti premoči v številu strelov proti golu morali priznati poraz. Mary bi ob koncu tekme sicer lahko zadel še za 3:0, a z desne strani zatresel le zunanji del mreže.

Aluminij do prve zmage

Aluminij Prva liga TS | Avtor: NK Aluminij/Facebook NK Aluminij/Facebook


Nogometaši iz Kidričevega so v 5. kolu le prišli do prve zmage v sezoni. Z uspehom proti Krškemu, z njim so se sploh prvič pomerili v prvoligaški konkurenci, so se povzpeli pred Radomljane, ki tako ostajajo edina ekipa v ligi, ki še ni okusila slasti zmage. Aluminij ima zdaj štiri točke in le še za točko zaostaja za današnjim tekmecem iz Krškega.

Domači nogometaši so tekmo odlično začeli in že v tretji minuti povedli. Dejan Krljanović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Josip Zeba in z glavo zadel za 1:0. Izkazalo se je, da je bila to praktično edina priložnost v prvem polčasu, saj sta po zadetku ekipi igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, številne napake pri podajah pa so botrovale majhnemu številu zaključnih in še manjšemu nevarnih strelov. Enega teh je v 44. minuti sprožil Lovro Bizjak, a iz ugodnega položaja s približno 15 metrov žogo poslal čez gol.

Kmalu po začetku drugega polčasa je do strela v kazenskem prostoru prišel Filip Dangubić, a po tleh prešibko sprožil, da bi lahko ugnal Luko Janžekoviča. Podobno je na drugi strani storil Matic Vrbanec v 50. minuti. Že dve minuti pozneje je Martin Kramarič namučil domačega vratarja z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora, v 55. minuti pa je Dangubić le za malo zgrešil cilj iz kazenskega prostora.

V 59. minuti pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico. Damjan Vuklišević je na levem robu svojega kazenskega prostora naredil prekršek in si prislužil drugi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Krljanović in zadel za 2:0. Po zadetku se je igra nekoliko umirila, v 79. minuti pa so domači po protinapadu dokončno odločili zmagovalca, saj je zadel še rezervist Blaž Kramer.

Prva liga Telekom Slovenije, 5. kolo:

Olimpija - Rudar Velenje 0:2 (0:1)
Pišek 23., Billong 82.
RK: Klinar (Olimpija) 89.

Aluminij - Krško 3:0 (1:0)
Zeba 3., Krljanović 59., Kramer 79.
RK: Vuklišević (Krško) 59.

Gorica - Maribor 2:1 (1:0) 
Šuler 42./ag, Burgič 67.; Bajde 56.

Domžale - Luka Koper 2:0 (0:0)
Morel 47., Mance 88.

Celje - Kalcer Radomlje 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.