Šport
10 ogledov

Prva lovorika Krki

superpokal
1/7
Saša Despot
Prvo lovoriko v novi košasrkarski sezoni so osvojili igralci novomeške Krke. Ti so bili v superpokalu boljši od Uniona Olimpije z 68:65.

Novomeški košarkarji so osvojili svojo četrto superpokalno lovoriko, Union Olimpiji namreč ni uspelo ubraniti edinega naslova iz minule sezone.

Dvoboj v Šenčurju, tekmo je po tradiciji gostil novopečeni prvoligaš, je bil dolgo izenačen, na prehodu iz tretje v četrto četrtino pa je ljubljanskim košarkarjem uspel delni izid 20:2. Izbranci Aleša Pipana so tako pred zadnjimi šestimi minutami vodili s 57:47, vendar je nato prišlo do preobrata predvsem po zaslugi najkoristnejšega igralca tekme Malcoma Raya Armsteada. Krki je uspel delni izid 21:5, po Američanovi podaji je 47 sekund pred koncem tekme trojko zadel Jasmin Hukić (66:62), isti košarkar pa je nato zadel še dva prosta meta (68:62). Ljubljančani so v zadnjih 20 sekundah dvoboja najprej zadeli met za tri točke preko Gregorja Hrovata, po izgubljeni žogi Krke pa je isti igralec ob zvoku sirene poizkusil tudi izenačiti, a se je žoga odbila od obroča.   

Armstead, ki je večino minule sezone izpustil zaradi poškodbe kolena, je v svojo statistiko vpisal 23 točk, pri poražencih pa je izstopal Dino Murić (14 točk, 12 skokov). Novomeščani imajo zdaj v lasti vse tri slovenske lovorike: pokal, državno prvenstvo in superpokal. 

Izjave po tekmi

Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Oboji v solidnem stanju pričakujemo začetek Lige ABA. Tekmo smo začeli odlično, nato nekoliko padli, a na koncu vseeno slavili zmago. Na igrišču nismo imeli niti enkrat nerešene situacije, zato tudi nisem videl potrebe po tem, da v končnici vzamem minuto odmora. Malo mi je žal, da nismo izvedli nekaterih stvari, ki smo jih vadili na treningih, saj bi z njimi veliko lažje prišli do zmage. Veliko fantov je prvič v življenju igralo na taki pomembni tekmi."

Malcolm Ray Armstead, igralec Krke in najkoristnejši igralec Superpokala 2014:
"Skozi celotno tekmo smo, kljub padcu v igri v tretji četrtini, ostali osredotočeni. Zahvala za mojo sijajno igro gre soigralcem, ki so odlično odpirali prostor na parketu, tako da sem lahko ustvarjal, kar sem želel, in izkoriščal ponujene priložnosti. Veselim se vsake prihodnje tekme in vsakič, ko stopim na parket, želim biti boljši."

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije:
"Krki čestitam za zasluženo zmago, zagotovo so bili boljša ekipa. Mi smo po slabem začetku tekme prišli k sebi, povedli za deset točk, nato pa se je znova pokazala naša stara slabost. Vsak igralec je začel igrati zase in ne za ekipo, to so Novomeščani izkoristili, odigrali odlično v končnici tekme in na koncu zmagali."

Superpokal:

Krka : Union Olimpija 68:65 (17:15, 36:32, 47:49)
Krka: Kastrati 4, Rojc 2, Armstead 23 (6:9), Mulalić 12, Joksimović 8, Booker 5 (0:2), Hukić 12 (2:2), Bolčina 2
Union Olimpija: Rupnik 11 (2:2), Hrovat 15 (1:2), Salin 2 (2:2), Murić 14 (3:3), Begić 4 (2:4), Nikolov 7 (1:2), Omić 5 (3:6), Marinović 7 (2:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.