Gorenjska
6798 ogledov

Prva moža košarkarske zveze ponudila odstop

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Kaj je v ozadju spora?

Matej Erjavec | Avtor: Profimedia Profimedia
Spor na KZS se zaostruje, predsednik in generalni sekretar KZS, Matej Erjavec in Rašo Nesterović sta ponudila svoj odstop.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v današnjem pismu sodnikom, vodstvu sodniške organizacije, vsem klubom in vsem košarkarskim delavcem predlagal, da se sprejme nov sklep in takoj vrne povračilo potnih stroškov na staro tarifo 0,32 centa. Obenem je zapisal, da z generalnim sekretarjem Rašem Nesterovićem ponujata odstop in da naj na korespondenčni seji takoj glasujejo o tem, ali se ju razreši, poroča 24ur.com.

"Z Rašom predlagava, da se klubi in sodniki takoj uskladijo za vrnitev višine potnih stroškov na 0,32 evra na kilometer in na izvršni odbor podajo skupno rešitev. Hkrati pa ponujava odstop, saj je v trenutnih okoliščinah, ko se sklepa IO ne spoštuje, sodniki ne opravljajo svojega dela, tekmovanja pa se ne igrajo, smiselno preveriti, ali sploh še imava podporo. Mislim, da je takšna rešitev najboljša za vse, ki si želijo slovensko košarko zopet vrniti v preteklost. Predlog podajava, ker ocenjujeva, da je takšnih že večina, in da nima smisla vztrajati proti temu. Dobro veste, kakšna sva, spremenila se ne bova, zato je boljše, da najdejo za vodenje KZS ljudi po svoji meri. Verjameva, da jim to ne bo težko. Želiva, da o predlogu glasujejo čim prej, da se zadeve zaključijo," je v sporočilu za javnost Košarkarske zveze Slovenije dejal Matej Erjavec, predsednik zveze.

"Če bo Združenje klubov in Društvo košarkarskih sodnikov sprejelo najin predlog o vrnitvi kilometrine na prejšnje stanje in nama hkrati izglasovalo zaupnico, se lahko državno prvenstvo začne v nekaj urah. Po drugi strani pa se lahko spor še zavleče in pripelje do uničenja celotnega sistema. Najprej sodniškega, nato klubskega, reprezentančnega in na koncu celotne slovenske košarke," je za STA dodal Matej Erjavec.

Spomnimo, zaradi spora s sodniki, ki ne pristajajo na stroškovnik za povračilo stroškov, že več tednov ni tekem. 

Erjavec in Nesterović po poročanju portala 24ur.com menita, da je upor sodnikov uperjen proti njima osebno. 

dezurni@zurnal24.si

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 18:15 06.oktober 2017.

    Mrhovinarji so prileteli na plano. Na vsak način Želijo truplo sedaj koso osvojili zlato na EP.Res ste v ponos Sloveniji.Pustite tiste ,ki delajo dobro in s srcem,če jih že ne morete podpreti se takoj umaknite v podzemlje morda srečate kakega faraona.

Sorodne novice