Šport
15 ogledov

"Prva sezona bo najtežja"

Krka Novo mesto Partizan liga Aba Murić Nebojša Tejić/ABA
Slovenski reprezentant Edo Murić komaj čaka, da bo zaigral za svoj novi klub. S partizanom je sklenil triletno pogodbo.

Edo Murić je že v Beogradu, jutri pa se bo novim soigralcem pridružil tudi na treningih. Slovenski reprezentant je še enkrat ponovil, da so se mu s prihodom k črno-belim uresničile dolgoletne sanje.

"Igrati v Partizanu je vedno bila moja velika želja. Ko sem bil mlajši, sem vedno spremljal tekme tega kluba, moja generacija je rastla ob največjih uspehih črno-belih. Vsako leto so osvajali jadransko ligo, uvrstili so se tudi na zaključni turnir Evrolige. Tudi sam sem igral v ligi ABA, zato mi obveznosti niso dovoljevale, da bi si v živo pogledal kakšno tekmo Partizana v tej čudoviti atmosferi v dvorani Pionir. Zdaj sem zelo vesel, da bom tudi sam del tega spektakla. Komaj čakam, da bom lahko oblekel črno-beli dres in zaigral za klub," je za spletno stran beograjskega kluba sejal Murić.

Nekdanjega člana Krke, ki se je preko twitterja zahvalil novomeškemu klubu in mu zaželel uspešno prihodnost, pred prvim treningom čaka le še zdravniški pregled. "Prvič bom v profesionalni karieri zaigral zunaj Slovenije, prva sezona bo zagotovo najtežja, a prišel sem v Partizan, kjer je veliko mladih fantov. Vsi smo željni treningov, vsi vemo, da se tu najboljše dela, vsi se želimo dokazati. S trdim delom nam bo uspelo, z njim lahko dobimo to, kar si želimo," je še dejal košarkar, ki je imel po svetovnem prvenstvu v Španiji le nekaj dni na voljo za počitek.  

Pri novem klubu si znova želi nositi številko osem. "Že ob podpisu pogodbe sem izrazil to željo. Zame je to zelo pomembno, skozi vso kariero nosim to številko. Opazil sem, da si navijači želijo, da bi osmica ostala nezasedena zaradi Saše Pavlovića. Če se bo vrnil, mu bom številko odstopil, saj je že zdaj legenda kluba. Če se ne bo vrnil, bi jo s ponosom rad nosil sam," je dejal mlajši od bratov Murić. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.