Šport
9 ogledov

Prva tekmi in prvi poraz v sezoni za Kopitarja

Anže Kopitar Profimedias
Slovenski hokejist Anže Kopitar je s svojo ekipo Los Angeles Kings v novo sezono vstopil s porazom proti ekipi San Jose Sharks.

Onstran Atlantika se je v noči na četrtek začela nova sezona severnoameriškega hokejskega prvenstva. Na led so stopili tudi igralci Los Angeles Kings, ki so na uvodni tekmi v domači dvorani Staples center izgubili z 1:5 proti pacifiškim rivalom San Jose Sharks.

Edini zadetek za moštvo iz Los Angelesa je padel v drugi minuti tekme, ko je bil uspešen Nick Shore. Slovenski hokejski zvezdnik v majici Los Angelesa Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 24 minut. V tem času je sprožil dva strela v okvir nasprotnih vrat. Za San Jose so zabili Joe Thornton, Joe Pavelski, Brent Burns, Tomaš Hertl in Joonas Donskoi, ki je bil uspešen ob svojem debiju v ligi NHL.

Na tekmi v Staples centru je v majici Los Angelesa debitiral Milan Lucic (Lučić), ki pa se ni pretirano izkazal, zelo uspešen večer pa je imel Joe Pavelski, potem ko so ga imenovali za stalnega kapetana San Joseja. "Sem kar zadovoljen, odigrali smo tako, kot smo si zastavili, nisem opazil veliko napak. Mislim, da je dobra tekma posledica garaškega dela v zadnjih nekaj mesecih," je bil ob začetku trenerskega mandata na klopi San Jose zadovoljen Peter DeBoer, nekdanji trener New Jerseyja.

Uspešen v svojem debiju za Sharks je bil vratar Martin Jones, ki je proti svojemu nekdanjemu moštvu moral le enkrat po ploščico v mrežo, potem pa je ubranil 19 strelov svojih nekdanjih soigralcev. "Mislim, da smo zelo dobro odigrali po prejetem prvem zadetku. Bili smo trdni v obrambi od začetka do konca," je nove soigralce pohvalil Jones, nekdanji pomožni vratar Los Angelesa. Vratar kraljev Jonathan Quick je na drugi strani, ob petih prejetih zadetkih, ubranil 27 strelov. Kralji so še tretjič v zadnjih štirih sezonah izgubili uvodno tekmo.

"Bili smo precej površni, v napadu in v obrambi, nismo igrali dobro, nismo se borili, kot bi se morali, dopuščali smo jim, da so prihajali do lahkih strelov," je dejal Dustin Brown. Morski psi so kralje povsem nadigrali, kar potrjuje tudi razmerje v strelih na gol, ki je bilo zelo v korist gostov, in sicer z 32 proti 20.

Odigrane so bile še tri tekme, na katerih so zmago prav tako slavila gostujoča moštva. Ekipa Vancouver Canucks je v gosteh s 5:1 premagala kanadske tekmece Calgary Flames, kanadski derbi večera je pripadel hokejistom Montreal Canadiens, ki so s 3:1 premagali Toronto Maple Leafs. Hokejisti New York Rangers pa so pokvarili veselje aktualnim prvakom lige NHL Chicago Blackhawks, ki so na domačem ledu izgubili z 2:3.

Pred uvodno tekmo v Chicagu so v skladu s tradicijo pripravili šampionsko slovesnost ob proslavi naslova in dvigu šampionske zastave, a je bilo veselje kratko, saj je sledil prvi poraz v novi sezoni.

NHL, 1. krog:
Los Angeles Kings : San Jose Sharks 1:5 (1:2, 1:4)
Nick Shore; Joe Thornton, Joe Pavelski, Brent Burns, Tomaš Hertl, Joonas Donskoi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.