Slovenija
63 ogledov

Po farsi s prvim razpisom nov poskus

Učiteljica v šoli Profimedias
Ministrstvo za šolstvo po prvem razpisu, na katerem se je za prek 300 delovnih mest prijavilo le sedem kandidatov, objavlja nov razpis. Spremenilo je pogoje, a starostna omejitev ostaja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, je po tem, ko se je na 300 prostih delovnih mest prijavilo le sedem kandidatov, objavilo nov razpis s spremenjenimi pogoji.

PREBERITE ŠE:

Učitelj v razredu | Avtor: Profimedias Profimedias
Starostna omejitev tudi v novem razpisu ostaja. "Z razpisom želimo učiteljem, svetovalnim delavcem oz.vzgojiteljem začetnikom, starim do vključno 29 let, omogočiti načrtovano, organizirano in strokovno vodeno praktično usposabljanje za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu," pojasnjujejo na ministrstvu.  

Na voljo je 319 mest

Cilj javnega razpisa je zaposlitev 319 učiteljev začetnikov, 131 v vzhodni in 188 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev. "Zaposlili se bodo na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, glasbenih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,"  pojasnjujejo na ministrstvu. 

Po prvem razpisu so morale imeti šole poleg ustreznega kandidata za novo zaposlitev tudi izkušenega učitelja, ki bo v roku desetih mesecev odšel v pokoj in bo pripravljen prevzeti mentorstvo za novega pripravnika, kar po novem ne velja več. Veljalo je namreč da bo kandidat po opravljenem strokovnem izpitu lahko nadomestil upokojenega učitelja, kar za nov razpis ne velja več.

Zaposlitev do 30 junija 2017

Bo pa morala šola po zaključenih osmih mesecih s kandidatom skleniti novo pogodbo o zaposlitvi za poln delovni čas s trajanjem najmanj do 30. junija 2017. Rok za oddajo prijav je 7. marec do 10. ure.

Komentarjev 1
  • jakec1575 22:35 12.februar 2016.

    A tisti, ki niso bili krivi niti malo za gospodarsko in tajkunsko krizo, zaradi katerih se je varčevalo in odpuščalo in ki so dobili na gobec levji delež obeh kriz, naj se pa lepo sladko j****o, ker so mogoče že ...prikaži več čez 29 let.. Koliko potenciala in predvsem denarja si vrgla stran, država. Boli tebe. Zavrgla si stran del cele generacije in potem se čudiš nehvaležnosti. Še dobro da nisem šolnik, ker bi se mi snelo.