Šport > Nogomet
119 ogledov

Prva ženska sodnica v prvi nemški ligi

Bibiana Steinhaus EPA
Nemška policistka Bibiana Steinhaus bo prihodnjo sezono postala prva nogometna sodnica v elitnem nemškem prvenstvu, je danes sporočila nemška nogometna zveza DFB.

Osemintridesetletna Bibiana Steinhaus je ena od četverice sodnikov, ki so za sezono 2017/18 napredovali iz druge lige.

"To so bile vedno moje sanje, da bi sodila v Bundesligi. To, da so se mi sanje končno uresničile, je res lep občutek," je dejala Steinhausova, ki je sicer v zvezi z nekdanjim slovitim angleškim sodnikom, 45-letnim Howardom Webbom, ki je med drugim leta 2014 sodil tudi finale mundiala v Braziliji.

Poleg Steinhausove so med prvoligaško druščino napredovali še Martin Petersen, Sven Jablonski in Sören Storks, ki bodo od avgusta naprej sodili bundesligaške tekme.

Predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel upa, da bo Steinhausova navdihnila mlada dekleta, da se bodo začela ukvarjati z nogometom. "Njeno pot spremljam že vrsto let in zelo se veselim, da jo bomo prihodnjo sezono lahko spremljali v prvi ligi," je dejal Grindel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.