Šport
29 ogledov

Prva zmaga ekipe Đoković in Đoković

Đorđe in Novak Đoković EPA
Novak Đoković je slovil prvo zmago v moških dvojicah z mlajšim bratom Đorđejem. Veselje v družini Đoković je bilo veliko.

O teniški veličini in talentu Novaka Đokovića ni treba izgubljati besed. Zato pa le malokdo ve, da ima mlajša brata, ki prav tako igra tenis. Marko je star 24. let, Đorđe Đoković 20. let. In prav Đorđe je z osem let starejšim bratom zaigral na turnirju v Pekingu v moških dvojicah, na katerem sta dobila svoj prvi obračun.

Številka 1 moškega tenisa je svoje novo partnerstvo z najmlajšim bratom krstil z nastopom na pravkar potekajočem teniškem turnirju ATP v kitajskem Pekingu z nagradnim skladom 2,7 milijona ameriških dolarjev.

Brata sta prvo skupno zmago v veliko veselje navijačev na tribunah proslavila z veliko radostjo, z dlanema sta udarila petko (high five) ter se v slogu igralcev ragbija pozdravila še z udarcem prsi v prsi. V prvem krogu turnirja moških dvojic sta premagala kitajsko-novozelandski par Gong Mao-Xin in Michael Venus z izidom v nizih 7:6 (5), 6:7 (8), 10:5.

Prvič se je zgodilo, da je najboljši teniški igralec sveta, desetkratni nosilec šampionske lovorike na turnirjih za grand slam ter petkratni zmagovalec turnirja v Pekingu v posamični konkurenci, na igrišču združil moči z bratom, ki na lestvici ATP zaseda 1502. mesto. Navijači v pekinškem nacionalnem teniškem centru so ponoreli od navdušenja, ko so lahko spremljali bratovski duet.

"Publika na tribunah se je res vživela v dogajanje na terenu. Bilo je razburljivo. Zelo sem vesel za brata, da je lahko doživel takšno zanimivo vzdušje. Še nikoli ni naredil česa takšnega. Še nikoli ni doživel, kako je igrati pred tako veliko množico. Še nikoli ni zaigral na tako velikem stadionu. Zelo sva uživala in se ves čas vzpodbujala na poti do prve skupne zmage," je dejal najstarejši brat Đoković, potem ko je dobil še 25. zaporedni dvoboj na turnirju v Pekingu.

Đoković, ki je prvi nosilec turnirja med posamezniki, je v prvem krogu s 6:1, 6:1 premagal Italijana Simoneja Bolellija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.