Šport
58 ogledov

Prva zmaga pod britansko zastavo

aljaž bedene op avstralije EPA
Aljaž Bedene je v kvalifikacijah turnirja v Maroku zabeležil prvo zmago, odkar je uradno postal državljan Velike Britanije.

Aljaž Bedene je peščeno sezono začel na turnirju serije 250 v Casablanci, kjer ga najprej čakajo trije kvalifikacijski obračuni. Nastope v največjem maroškem mestu budno spremljajo tudi novinarji na Otoku, saj naturalizirani Britanec prvič nastopa pod novo zastavo.

Bedene je poskrbel za dober prvi vtis, saj je v uvodnem krogu s 6:3, 6:2, premagal Maximeja Chazala iz Francije, zadovoljstvo nad tem, da mu je uspelo prebiti led, pa je izrazil tudi sam prek svojega Twitter računa.

Nekdanji slovenski tenisač, 83. igralec sveta, se je v Veliko Britanijo preselil pred sedmimi leti, v četrtek pa je z uradno slovesnostjo tudi podpisal zaprisego. Bedene je s tem postal številka dve britanskega tenisa, za Andyjem Murrayjem, ki ga na Mastersu v Miamiju čaka finalni obračun z Novakom Đokovićem.

''Vesel sem, da sem prvi obračun spravil pod kapo,'' je zapisal 25-letnik in dodal, da se veseli naslednjega izziva.

''Hvala vam za vso podporo in ljubezen. Počutim se srečnega,'' je pristavil finalist turnirja v Chennaiju, kjer je januarja letos na poti finala premagal Roberta Bautisto Aguta in Feliciana Lopeza. S tem je izenačil najboljšo slovensko uvrstitev na ATP turnirjih, s katero se lahko pohvali tudi Grega Žemlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.