Šport > Košarka
39 ogledov

Prvaki kot dobro naoljen stroj

lebron james Profimedias
LeBron James in Cleveland Cavaliers so prvo pripravljalno tekmo na novo sezono lige NBA odigrali v šampionskem slogu in s 117:102 premagali Orlando Magic.

Prvaki lige so vodili tudi za 31 točk, čeprav je imel Kyrie Irving prost večer in več počitka, potem ko je na olimpijskih igrah v Riu ZDA pomagal do zmage.

"Igranje, zmaga v prvenstvu NBA, nato pa še igranje vse poletje v Braziliji in zlata olimpijska kolajna - vse to je na njegovem telesu pustilo določene posledice, še posebej v končnici, ko je igral 38, 39 minut na tekmo," je dejal trener konjenikov Tyronn Lue in dodal, da bo imel zato Irving poseben program priprav.

James, ki je Cleveland v finalu lige NBA popeljal do zmage nad Golden State Warriors in osvojil še tretjo lovoriko za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), je odigral 13 minut in v tem času na parketu dosegel sedem točk in zbral šest podaj.

"Zelo sem se zabaval ob vrnitvi na parket," je dejal James, Kevin Love pa je prav tako v 13 minutah dodal osem točk in štiri skoke. James in Love sta bila edina igralca peterke, ki je odprla odločilno sedmo tekmo finala lige NBA.

Poleg Irvinga sta namreč v vrstah Clevelanda manjkala še Tristan Thompson, ki ima poškodovano stopalo, ter J.R. Smith, ki je ta čas prost igralec in še nima nove pogodbe.

Uvodoma s kratkohlačniki

Cleveland Cavaliers bodo obrambo naslova lige NBA začeli 25. oktobra, ko bodo v domači dvorani na uvodni tekmi prvenstva gostili New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.