Šport
12 ogledov

Prvaki s porazom na Euro

Tornike Okriašvili EPA
Španska reprezentanca je doživela neprijeten poraz pred začetkom evropskega prvenstva.

Španija je na stadionu Getafeja klonila proti 137. reprezentanci sveta, Gruzija je slavila z 1:0. Izbranci selektorja Vicenteja del Bosqueja so dominirali v posesti žoge, a jih je presekal zadetek ob koncu prvega polčasa, ko je obramba storila napako, v polno pa je v protinapadu zadel Tornike Okriašvili. Že prej, v 28. minuti, je bila blizu zadetka tudi rdeča furija, a je žoga po strelu Thiaga Alcantare zatresla le okvir vrat.

V drugem polčasu so se dvakratni zaporedni evropski prvaki trudili izenačiti, a le malo akcij je bilo nevarnih za gruzijski gol. Še najnevarnejši je bil napadalec Nolito, lepo priložnost pa je po podaji Davida Silve imel tudi Jordi Alba, ki pa je iz oči v oči z gostujočim vratarjem slabo zadel žogo in ta je nenevarno odskakljala mimo gola. V zaključku tekme je do strela z glavo prišel še Gerard Pique, a je tudi tokrat okroglo usnje šlo po napačni strani vratnice.

Španci so doživeli prvi domači poraz po letu 2014, ko jih je premagala Nemčija, prvič pa so bili poraženi tudi po 31. marcu 2015.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.