Šport > Košarka
34 ogledov

Prvaki za zgodovino, Dragić še ni nared

goran dragić miami heat Youtube
Košarkarji Cleveland Cavaliers, aktualni prvaki lige NBA, vodijo v razvrstitvi vzhodne konference in postavljajo nove mejnike v ligi onkraj Atlatnika.

Na tekmi proti Charlotte Hornets, ki so jo dobili s 100:93, so prvaki dosegli trinajst trojk in tako postali prva ekipa v zgodovini lige, ki je na prvih desetih tekmah sezone dosegla vsaj deset trojk na dvoboj.

Prvo ime Clevelanda je bil tokrat Channing Frye, ki je 's klopi' dosegel 20 točk, LeBron James je zbral eno manj in vknjižil osem podaj ter sedem skokov, prav toliko jih je zbral Kyrie Irving, sedemnajst pa Kevin Love. Na drugi strani je bil najboljši Kemba Walker, ki je na osmi zaporedni tekmi dosegel vsaj dvajset točk (21).

Cleveland vodi na vzhodu z 8-1, njihov tekmec v finalu prejšnje sezone Golden State pa je pri 8-2. Zadnjo zmago proti Phoenixu so dosegli šele v zadnjih petih minutah, ko so zaostanek 109:114 obrnili v zmago s 133:120.

Velika trojica Warriors je dosegla 89 točk; Stephen Curry in Klay Thompson sta jih zbrala po 30, Kevin Durant pa 29.

Ekipe s slovenskimi igralci niso bile v akciji. Miami bo v ponedeljek igral v gosteh proti San Antoniu, po poročanju ameriških medijev pa naj bi Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja izpustil tudi to tekmo, verjetno pa še naslednjo proti Atlanti doma. Isti večer bo New York Saše Vujačića gostil Dallas, v Detroitu pri Benu Udrihu pa bo gostovala Oklahoma City.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 100:93
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 117:119
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 125:99
Golden State Warriors - Phoenix Suns 133:120
Portland Trail Balzers - Denver Nuggets 112:105

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.