Svet
22 ogledov

Prvi avtomat z marihuano

Avtomat z marihuano Reševalni pas/Twitter
V Koloradu so postavili prvi samopostrežni avtomat, ki uporabniku postreže z marihuano.

Ameriška zvezna država Kolorado je na začetku leta legalizirala marihuano tudi za priložnostne kadilce. V medicinske namene so mehko drogo v tej državi lahko predpisovali že tri leta pred tem. Danes so predstavili še avtomat z marihuano; ta najprej preveri identiteto kupca ter nadzira in upravlja temperaturo in vlago znotraj avtomata. Trenutno je marihuana iz tega avtomata namenjena le uporabnikom v medicinske namene.

Uporabnik mora najprej poskenirati svoj dokument, ki ga računalnik preveri, nato pa kupcu ponudi drogo. Lastnik avtomata Stephan Shearing naj bi v avtomatu v prihodnje ponujal še piškotke in druge kolače s "posebno začimbo", torej marihuano.

Za dovoljeno uporabo marihuane priložnostnim kadilcem so se volilci Kolorada izrekli na referendumu, ki je potekal hkrati s predsedniškimi volitvami. Za uporabo so glasovali tudi volilci Washingtona, kjer bodo marihuano lahko začeli zakonito uporabljati junija.

Od začetka leta, ko so v Koloradu uzakonili tudi uporabo marihuane za priložnostne kadilce, so v tej zvezni državi v le dveh mesecih pobrali dva milijona dolarjev davkov od prodaje marihuane. Prvih 40 miljionov davkov, zbranih iz tega naslova, bodo porabili za gradnjo in posodobitev šol. Tako so se odločili volilci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.