Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Prvi dan postregel z že videnim

teden mode fashion week Ivana Pilja
1/18
Elle.si
Sinoči se je s prvima modnima revijama začel že šesti teden mode, na katerem slovenski modni oblikovalci predstavljajo ideje za letošnjo jesen in zimo.

Spomladanski teden mode so odprli študentje 1. in 2. letnika Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, nadaljeval pa se je z večerno modno revijo oblikovalcev Zorana Garevskega, Urše Drofenik, Dajane Ljubičić, Ivane Pilja in ekipe Young@Squat.

Medtem ko nas je Garevski prijetno presenetil s svojo novo vizijo, smo pri Drofenikovi doživeli že videno. Njene večerne toalete vedno znova spominjajo na pretekle kolekcije, čemur očitno kar ne more ubežati. Svež veter je zavel z Ljubičićevo, ki je predstavila nosljive kose, kar bi malo težje rekli za srbsko oblikovalko Ivano Pilja, katere kolekcija spominja na Alexandra Mcqueena. Za konec je sledila še ekipa druge generacije Young@Squat, ki jo tokrat sestavljajo Maja Leskovšek, Barbara Krmelj, Matic Veler, Barbara Vrbančič, Sofija Urumovič in Sara Valenci.

"Precej umirjeno"

Da prvi večer nismo videli presežkov, se strinja tudi modna novinarka in poznavalka Lorella Flego: "Mislim, da smo vsi pričakovali to, kar smo na koncu tudi videli. Seznanjeni smo bili s tem, da bo manj oblikovalcev in vse skupaj je bilo s tega vidika precej bolj umirjeno, morda primerno situaciji, ki jo imamo v Sloveniji in povsod v Evropi," je pojasnila in izpostavila tudi svoje najljubše kose s sinočnje revije. "Všeč so mi bile standardne stvari, nekaj Zoranovih kosov, nekaj Dajaninih kosov, in to je to. Vsi so se potrudili, bile so neke rdeče niti, kar se mi zdi najbolj pomembno, da kolekcije pripovedujejo zgodbe. Pustimo se presenetiti še danes in jutri."

Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 15:33 15.april 2014.

    Ivana Pilja se je prodala masonom oz Luciferju, kar vidimo v kreacijah.

  • URIAH HEEP 15:32 15.april 2014.

    Velik satanističnih kreacij, še ena prodana duša!