Šport
65 ogledov

Prvi Oblakov intervju

Najdražji slovenski nogometaš v zgodovini je pri Atlético Madridu opravil zdravniški pregled in že dal prvi intervju.

Vratar Jan Oblak je za 16 milijonov prestopil iz Benfice v madridski Atlético in s tem potolkel dosedanjih rekord Zlatka Zahoviča, ki je bil do tega prestopnega roka slovenski rekorder po višini odškodnine, ki jo je zanj plačal novi delodajalec. Olympiakos je Portu za Mariborčana odštel 13,5 milijona evrov, za milijon in pol manj pa se je iz Udineseja v Inter preselil Samir Handanović.

"Počutim se odlično. Zelo sem vesel, da sem postal novi igralec rdeče-belih. Komaj čakam, da začnem tu trenirati," je po uspešno prestanem zdravniškem pregledu dejal 21-letni Škofjeločan. "Zelo sem srečen, ker mi je klub pokazal takšno zaupanje. V prihodnjih letih se bom potrudil po najboljših močeh, da Atléticu pomagam do zmag. Upam, da bomo osvojili čim več lovorik," je še dejal trenutno peti najdražji nogometni vratar vseh časov. 

"Nekaj normalnega"

Oblak je s Colchonerosi sicer podpisal šestletno pogodbo. "Prestop sem doživljal čisto normalno, tako kot ga pač nogometaši doživljamo. Za nas se to ni nič vleklo, to je nekaj normalnega. Zgolj čakali smo, da sta se kluba dogovorila in to je to," je v pogovoru za STA povedal Oblak, ki ga višina odškodnine ni spravila iz tira: "Zame to ni nobeno breme. Niti ne razmišljam o tem. Številke me ne zanimajo. Tukaj sem, da delam, da vadim. Vse je tako, kot je bilo prej.

Ob prestopu nekdanjega nogometaša Olimpije, bo lepo zaslužil tudi ljubljanski klub. Temu bo od prestopa pripadel delež iz naslova solidarnostnega mehanizma Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v višini 400.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.