Slovenija
58 ogledov

Prvi odstop zaradi besed Bratuškove

Izvolitev Alenke Bratušek Anže Petkovšek
Še preden je dejansko prevzel mesto vršilca dolžnosti generalnega direktorja Geodetske uprave RS je Gregor Klemenčič zaradi včerajšnjih besed nove mandatarke podal nepreklicno odstopno izjavo.

"Ga. Bratušek je torej že pred imenovanjem napovedala politično čistko nad ljudmi, ki smo bili na odgovorna delovna mesta imenovani na osnovi strokovnih referenc. Kljub izpolnjevanju pogojev za zasedbo delovnega mesta in strokovnosti po njenem mnenju nisem primeren zaradi politične pripadnosti. S tem je nakazala smer delovanja morebitne bodoče vlade, ki ji vsekakor ne želim biti v napoto, zato se umikam predčasno," je v sporočilu za javnost zapisal Gregor Klemenčič. Vlada ga je na mesto vršilca dolžnosti imenovala 6. februarja, funkcijo pa bi moral nastopiti jutri.

Za odstop se je odločil, ker je Alenka Bratušek včeraj v državnem zboru med drugim dejala, da bo pozvala vse državne uslužbence, ki so bili imenovani v času razpadanja zdaj že bivše koalicije "ob spornih referencah, konfliktu interesov ali celo etično spornih potezah, da sami odstopijo". Izjavo je kot rasistično že včeraj označil SDS-ov minister Zvone Černač.

Odstop zaradi visokih moralnih načel

Gregor Klemenčič je zapisal, da je vse od dneva imenovanja deležen različnih pritiskov in očitkov, da je bil politično imenovan na mesto: "Dejstvo je, da izhajajo taki očitki zgolj iz dejstva, da sem član Slovenske demokratske stranke."

Za odstop se je odločil, ker da ima visoka moralna načela: "Ne dovolim, da se z mojo strokovnostjo in poštenostjo manipulira na tak način, zato se iz načela moralnih vrednot že zdaj odpovedujem temu delovnemu mestu. Kljub politični opredelitvi je zame strokovnost edino merilo za zasedbo strokovnih delovnih mest."

Komentarjev 41
  • privat 11:07 15.avgust 2013.

    več odstopov večja so moralna pričakovanja ...bravo!!

  • Poss 00:20 01.marec 2013.

    SDS forum armada je ponovno v polnem zagonu.Samo predstavljam si lahko, kaj bo v naslednjih mesecih dnevno v komentarjih. Ste plačani preko štud. servisa? Ali malo tako po vezah v gotovini?

  • mph 18:10 28.februar 2013.

    Ne vem zakaj minusi, zadošča bit pismen in znat brat statistike.