Svet
38 ogledov

Prvi posnetki Rizvanovićeve morilske vožnje v Gradcu

Avstrijski mediji so objavili fotografije in posnetke voznika, ki je v avstrijskem Gradcu z vožnjo skozi območje, namenjeno pešcem, ubil tri ljudi, poškodoval pa 36 pešcev.

Avstrijski Kronen Zeitung je objavil fotografije 26-letnega Avstrijca bosanskih korenin Alena Rizvanovića, preden je ta s svojim avtomobilom krenil na svoj morilski pohod skozi območje za pešce. Na fotografijah je vidno, da v majici brez rokavov z obema rokama drži volan.

Na spletu so objavljeni tudi prvi posnetki brezglave vožnje; vidi se, da je med drugim mama z otrokom v vozičku dobesedno v zadnjem hipu rešila sebe in otroka.

Znano je, da je v tragediji umrl 28-letni Adis Dolić iz Velike Kladuše, poleg njega pa še komaj 4-letni fantek in 25-letna ženska.

Dogodek v resnici načrtoval?

Rizvanović je pred krvavim pohodom zbrisal svoje podatke s Twitterja in Facebooka, zaradi česar policisti verjamejo, da je napad v centru Gradca načrtoval. Preiskovalci se skušajo dokopati do izbrisanih podatkov, pri čemer jih zanima predvsem njegov Twitter račun, kjer je imel 2581 sledilcev.

Nekateri od teh so po podatkih policije iz Saudske Arabije, na spletnih omrežjih naj bi se pojavljali na fotografijah, na katerih pozirajo s puškami kalašnikov.

Policijska preiskava gre tudi v smeri domnevnega poznanstva Rizvanovića in njegove žrtve, Adisa Dolića iz Velike Kladuše. Tam ima povzročitelj nesreče podružnico svojega podjetja RCG, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Preiskovalci menijo, da je Rizvanović Dolića ubil namenoma, drugi dve smrtni žrtvi in 36 poškodovanih pa naj bi bili ob nepravem času na nepravem mestu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.