Šport > Košarka
22 ogledov

Prvi tujec pri Unionu Olimpiji

Ronalds Zakis EPA
Union Olimpijo je okrepil 28-letni in 207 cm visoki robustni latvijski center Ronalds Zakis, ki je v lanski sezoni nastopal za VEF Rigo.

Union Olimpijo je okrepil 28-letni in 207 cm visoki robustni latvijski center Ronalds Zakis, ki je v lanski sezoni nastopal za VEF Rigo. Zakis je z Unionom Olimpijo podpisal pogodbo do konca sezone 2015/2016.

Latvijec je v pretekli sezoni nastopil tudi proti Unionu Olimpiji v EuroCupu, kjer je bilo njegovo povprečje 9,2 točke in 3,7 skoka na tekmo. V regionalni ligi VTB je povprečno dosegal 6,8 točke in 2,6 skoka na tekmo, v latvijskem prvenstvu pa 6,8 točke in 2,6 skoka. Zakis, ki je svojo košarkarsko pot začel v Ventspilsu, je sicer občasni članski reprezentant Latvije, pred tem pa je igral tudi v mlajših reprezentancah U18 in U20 na evropskih prvenstvih.

"Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Zakisom. Igralec je sprejel ponujene pogoje in pokazal veliko željo, da se nam pridruži. Ne glede na že bogate izkušnje, se prvič podaja izven Latvije in verjamem, da dela korak naprej v svoji karieri. Gre za fizično izredno močnega igralca, ki bo imel pomembne obrambne naloge na nasprotnikovih močnih centrih in pri zapiranju prostora pod košema. Zakis bo dobra konkurenca na treningih tudi mlademu Vasiliju Vučetiću, kar je prav tako zelo pomembno za njegov razvoj," je dejal trener zmajev Gašper Potočnik.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal za Union Olimpijo, ki je tradicionalni evropski klub. Nova sezona mi predstavlja velik izziv, ki se ga veselim. Zavedam se, da igranje v takšnem klubu zahteva določeno odgovornost. Želim si predvsem, da bomo igrali kot ekipa in, da bomo vsak večer dali svoj maksimum za zmago. Na parketu bom dal vse od sebe, da ekipa doseže cilj in zmaguje," pa je dejala nova okrepitev ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.