Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Prvič odnesel prenosnik, drugič se je vrnil po polnilec

vlom tat vlomilec Shutterstock
Policisti iz Cerknice so kazensko ovadili 57-letnega Cerkničana zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine in izsiljevanja.

V okviru kriminalistične preiskave so ugotovili, da je 57-letnik 11. januarja v dopoldanskem času vlomil v stanovanjsko hišo na Uncu, od koder je odtujil lovsko puško s pripadajočo opremo in naboji ter prenosni računalnik.

"14. januarja se je na PP Cerknica zglasil oškodovanec vloma in povedal, da je prejel pismo, v katerem ga neznana oseba poziva, da pokliče glede odtujene puške," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je osumljeni oškodovanca izsiljeval preko SMS sporočil, kjer je od njega zahteval 4000 evrov za odtujene predmete."

Še enkrat vlomil v hišo

21. januarja je osumljeni ponovno vlomil v oškodovančevo hišo, kjer je odtujil še polnilec za prenosni računalnik, prav tako pa mu je pustil pismo z grozilno vsebino, saj oškodovanec ni plačal za odtujene predmete.

Policisti so ugotovili identiteto osumljenega in pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo. "Pri hišni preiskavi je osumljeni policistom izročil vse iskane predmete," pojasnjuje Pučkova. "Ugotovljeno je bilo, da se osumljeni in oškodovanec poznata, še iz časa, ko sta bil sodelavca, za njegovo početje pa je bil vzrok zamera osumljenca."

Izsiljeval še sodelavko

V okviru omenjene kriminalistične preiskave je bilo ugotovljeno tudi, da je osumljeni izsiljeval še drugo bivšo sodelavko, prav tako zaradi osebne zamere, in sicer v višini 4000 evrov. Kaznivega dejanja še ni bil obsojen. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.