Ambient
27 ogledov

Prvič v šolo: opremljanje za mlade učenjake

pohištvo za malčke Žurnal24 main
Opremljanje sobe za malčka, ki je šele začel hoditi v šolo je lahko velikokrat zagata: koliko prostora nameniti učenju in koliko igri? Kako obe aktivnosti združiti v en prostor in kako ustvariti prijetno delovno vzdušje, ki bo spodbujalo otroško kreativnost?

Branje in učenje ne poteka vedno za mizo, včasih je za to dovolj udoben naslanjač ali še bolje, lupina, ki otroku nudi mir, da se lahko osredotoči. (Binome: COCOON)

Zanimivo oblikovana miza, pobarvana z barvo za šolske table, se lahko s posebnimi dodatki v obliki peščenih sipin (v katere lahko pospravite tudi pisalnike pripomočke) mimogrede spremeni v igralno površino. (Compagnie: RUBENS)

Včasih nam odloženi predmeti zavzamejo na pisalni mizi preveč prostora, zato so pri podjetju Dark at night razvili posebno mizico z odprtim predalnikom, imenovano ANIMAL.

Priznajmo si, otroci svojo domačo nalogo večinoma delajo v bližini staršev – na kuhinjski mizi ali v dnevni sobi –, medtem ko njihova pisalna mizica sameva v otroških sobicah. V tem času jo lahko s preprostim gibom spremenite v piši-briši tablo, na katero lepite risbice ali se z njeno pomočjo »igrate šolo«. (DOTANDCROSS: LIMBO)

Posebni prostori, prilagojeni otrokom, so kot magnet za male nadebudneže. Ustvarite jim prijeten in intimen kot za sedenje in prej ali slej bodo tam začeli ustvarjati, se učiti in igrati. (MADE DESIGN: OTTAWA)

Za najmlajše je potrebno poskrbeti s pohištvom, prilagojenim njihovi višini. Nizke mizice in stolčke podjetja nuun kids design lahko po uporabi kompaktno zložite v kocko, ko pa otroci zrastejo pa se pohištvo zgolj nadgradi v pravi delovni kot. (nuun kids design: PACK DUO OSIT – NENJOY in UBDESIGN)

Delo v skupini je bolj zabavno. Odlagalni prostor v sredini mizice pa je idealen za hitro pospravljanje oziroma shranjevanje v tistem trenutku nepotrebnih pripomočkov. (Timkid: TAVI)

Za tiste, ki prisegajo na tradicionalno oblikovanje, pa smo našli klop s pisalno mizo. Obe imata nastavljivi višini: vaš malček bo lahko isto pohištvo uporabljal od prve pisane črke pa do zadnje črke diplome. (Caroti: 857)

Prav odrasla mizica za mlade učenjake je narejena iz lepljenega lesa. (We Do Wood: GEO'S TABLE)

Neurejen red je kot nalašč za v otroško sobo. Predalnike MORGANA izdeluje Lago.

Malo humorja v otroški sobici ne škodi: The farm stool podjetja THELERMINT HUPTON.

Za še več idej si oglejte naš Pinterest

Vir fotografij: archiproducts

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.