Slovenija
12 ogledov

Janković o Janši: Stopili smo mu na rep

Darilo Pozitivne Slovenije. Boštjan Tacol
Poslanska skupina PS zahteva sklic izredne seje DZ o javnofinančni vzdržnosti in stabilnosti Slovenije. V PS želijo, da premier Janša poslance pozove k državotvorni in odgovorni drži, sicer naj ga poslanci pozovejo k odstopu. Janševi odgovarjajo: Janković pomagal ropati banke. Janković: "Ni razumel sporočila."

"Očitno smo predsedniku vlade stopili na rep. Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih terjatev našel sebe, posebej pri podjetjih, kot so Istrabenz, Luka Koper, Zvon, Intereuropa, Pivovarna Laško," je v odzivu na očitek Janševega kabineta, da je v preteklosti "pomagal ropati banke", odgovoril Zoran Janković, predsednik Pozitivne Slovenije.

Janković pravi, da so predsednika vlade zgolj želeli opozoriti, naj bo v svoji komunikaciji bolj zadržan, saj s svojimi nepremišljenimi izjavami povzroča veliko škodo državi. "Očitno tega sporočila ni razumel," je zapisal Janković. Ob tem zagotavlja, da je "na razpolago vsem institucijam v tej državi, da preverijo neodgovorne in neresnične izjave predsednika vlade".

Vlada o strahu vplivnih posameznikov

"Vlada bo poslancem opozicije z veseljem pojasnila prave razloge za sedanje stanje v državi in razloge za padanje bonitetnih ocen," so v kabinetu predsednika vlade zapisali v odzivu na današnjo zahtevo PS za izredno sejo o javnofinančni vzdržnosti. Po njihovem mnenju so ključni razlogi v prepozni ali neustrezni reakciji vlade Boruta Pahorja na krizo.

"V Evropi in v svetu je splošno znano, da so ključni razlogi v skrivanju dejanskega stanja v prejšnjem mandatu ter posledično prepozni ali neustrezni reakciji Pahorjeve vlade na krizo," za zapisali v kabinetu premiera Janeza Janše.

Med razlogi za skrivanje pravega stanja pa je "najpomembnejši strah vplivnih posameznikov, ki so že drugič v obdobju iste generacije izropali slovenske banke". "Predsednik stranke, ki zahteva izredno sejo, je pri tem izdatno sodeloval in preko podjetij, ki jih obvladuje, v slovenski bančni sistem izvrtal skoraj 200-milijonsko luknjo," so še zapisali v Janševem kabinetu.

Na izredni seji tudi o neprimernih izjavah

Pozitivna Slovenija (PS) v do vlade kritičnem zapisu ob zahtevi za sklic izredne seje meni, da javne finance v Sloveniji niso v najboljši kondiciji, toda država redno izpolnjuje svoje obveznosti, hkrati opozarjajo na nedavne premierjeve besede o skorajšnjem bankrotu sistema. "Vsaka neprimerna in nespametna izjava nas drago stane. Posebej, če gre iz ust predsednika vlade," so navedli v PS.

PS v zahtevi za sklic izredne seje DZ opisuje javnofinančno stanje v Sloveniji in je kritična do ukrepanja vlade.

V zahtevi za sejo navajajo nekaj Janševih izjav. Tako za sejo DZ predlagajo dva sklepa. Želijo, da DZ besede Janše, izrečene za spletni portal Planetsiol.net 31. avgusta, oceni kot neodgovorne in škodljive. Naprej v PS želijo, da poslanci predsednika vlade pozovejo, da pri predstavljanju Slovenije nastopa odgovorno in zadržano ter s položaja, ki ga opravlja, skrbi za pomiritev mednarodne skupnosti in mednarodnih finančnih trgov, če pa tega ni zmožen, naj odstopi.

Komentarjev 37
  • sintesi 21:42 09.september 2012.

    jj je prodal sij, iskraemeco....,nastavil bedake tipa lovšin v uspešna podjetja (intereuropa, HIT, Luka.....), uničil Sistemsko Tehniko zaradi provizij od Patrije, in končno ustvaril tajkune tipa Bavčar, kateri je za preživetje Istrabenza prodal blagovne znamke Barcaffe in Cockta (Droga, Kolinska) ...prikaži več Hrvatom. Pa kako ste nekateri lahko tako naivni in še vedno podpirate tega največjega lopova!!!!!! Pomladni bedaki so nam prodali že Elan, vrnili pohlepnim farom imetje, ki ga niso nikoli ustvarili, pač pa pridobili od naivnih ljudi ki so si kupovali raj v nebesih........

  • privat 08:11 09.september 2012.

    ni človeka v Sloveniji ,ki bi toliko razdvojil Slovenijo kakor JJ...

  • bojovi 16:26 08.september 2012.

    Noben ni rekel da je Zoki pošten, rečeno je bilo samo da je manjše zlo od gargamela na oblasti.