Svet
64 ogledov

Psička Yume Putinu ukradla šov

Vladimir Putin in psička Yume EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je dal pred obiskom Japonske intervju za japonsko televizijo, a glavna zvezda je bil psička Yume.

Psička pasme Akita je se je v družbi japonskih novinarjev precej razburila in začela besno lajati. Zdelo se je že, da srečanje ne bo prav prijetno, a je Putin nato pokazal, da zna s psi in nato je Yume pokazala celo nekaj trikov. Precej je pomagalo, da je imel v žepu obleke priboljške zanjo, poroča RT, ki je objavil tudi posnetek srečanja. 

Da je Putin na fotografiranje pred intevjujem s seboj pripeljal tega psa, je bila simbolna gesta. Dobil ga je namreč pred štirimi leti od guvernerja prefekture Akita v zahvalo za pomoč po potresu in cunamiju leta 2011. Ko jo je dobil, je bila Yume trimesečni mladiček. 

Eden od novinarjev je priznal, da ga je psička prestrašila. "Razumljivo, z Yume ni šale, to je pes čuvaj. Tukaj je veliko ljudi, kamere, luči, fotoaparati ropotajo," mu je odgovoril Putin. 

Podobno razpoložena je bila Yume leta 2014, ko jo je Putin pripeljal pokazat japonskemu premierju Šinzu Abeju med trgovinskimi pogajanji v Sočiju. 

Putin je znan kot ljubitelj psov, eden od njegovih najljubših je bil labradorec Konni, ki je poginil leta 2014. Konni je bil vpleten tudi v enega večjih diplomatskih incidentov, v katere so bili vpleteni psi. Putin ga je namreč leta 2007 pripeljal na srečanje z nemško kanclerko Angelo Merkel, ki se boji psov. 

Putin se je kasneje opravičil in dejal, da ni vedel, da se Merklova boji psov.

Komentarjev 3
  • privat 13:18 15.december 2016.

    zver pozna zver..kaj si rekel da je kdo clovek??

  • h3o 21:38 14.december 2016.

    Merkel se boji psov? ha ha ha ha!!!

  • izRODEk 15:09 14.december 2016.

    Putin je car! Predvsem pa človek. Žival to čuti.