Slovenija
51 ogledov

Pukšičeva eksotika na račun davkoplačevalcev

Franc Pukšič Benjamin Kovač
Francu Pukšiču in še trem članom komisije za Slovence po svetu bomo kljub nasprotovanju opozicije in koalicijske Državljanske liste davkoplačevalci oktobra plačali šestdnevno turnejo po Južni Ameriki. Pukšič si je sprva sicer želel devet dni in bojda razvajanje v poslovnem razredu. Spor z generalno sekretarko DZ.

Na burni seji kolegija predstavniki opozicijskih SD in PS ter DL niso uspeli s predlogom, da bi razveljavili sklep iz 14. septembra, ko so člani kolegija že izglasovali udeležbo delegacije Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu pod vodstvom Franca Pukšiča v Južni Ameriki.

Okvirni predvideni strošek devetdnevnega potovanja po Argentini, Braziliji, Čilu in Urugvaju, ki ga je Pukšič po poročanju Pop TV označil kot eno od morebitnih "rešitev za slovensko gospodarstvo", je predvideval, da bi štiričlanska delegacija potovala v poslovnem razredu, prebivala pa v hotelih s štrimi zvezdicami. Za nastanitev bi na poslanca državljani plačali dobrih tisoč evrov, za letalsko vozovnico pa kar 4.700 evrov. Prvotno ocenjeni stroški naj bi tako znašali 25.368 evrov, kamor pa še ni bi bilo vključen znesek prevajanja.

Sedaj vozovnica "le" še nekaj nad 1.000 evrov

Po burni reakciji opozicije in po posredovanju predsednika DZ Gregorja Viranta, ki je dejal, da bi osebno v času razmer najraje potovanje odpovedal, je kolegij izglasoval sklep, po katerem je delegacija novembrski obisk skrajšala na šest dni, hkrati pa bodo preko oceana potovali v navadnem, ekonomskem razredu. V Pukšičevi SLS trdijo, da so cene za vozovnico sedaj le še nekaj nad 1.000 evrov, zaradi krajšega trajanja pa bodo tudi ostali stroški precej manjši.

So mu visok strošek podtaknili ali ga je sam spisal?

Zanimiva je tudi Pukšičeva trditev, da so mu poslovni razred za letenje "podtaknili" v službi DZ-ja. Pukšič je za STA dejal, da je komisija že na začetku dala predlog, po katerem bi obisk komisije stal 10.000 evrov in ne 25.000 evrov. Stroškovnik z višjim zneskom so po njegovem pripravili v službah DZ, zanj pa je odgovorna generalna sekretarka DZ Mojca Prelesnik, ki da ga želi tako diskreditirati. A Prelesnikova je Pukšiču že vrnila žogico, saj pravi, da imajo v sekretariatu dokument, s katerega je razvidno, da je sam Pukšič zahteval izračun za poslovni razred.

Komentarjev 14
  • Ronald Reagan 16:40 22.september 2012.

    butl rdeči...za tebe je 15 - 16 ° vročina?Komunajzarji so brez občutka

  • mirko 13:16 22.september 2012.

    Na vseh koncih in krajih lopovi sesajo davkoplačevalski denar.

  • potomec 12:03 22.september 2012.

    siromaka vtazadnjico mu zlezi