Šport > Nogomet
23 ogledov

''Pušnik govori popolne nebuloze''

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
Slovenski nogometni trener Marijan Pušnik je z neposrednimi izjavami na račun splitskega Hajduka razjezil nekdanjega predsednika kluba Marina Brbića.

Nekdanji trener ljubljanske Olimpije, ki je v slovenski prestolnici začrtal smernice, po katerih so se zmaji pod vodstvom Rodolfa Vanolija dokopali do prvega naslova državnega prvaka bo več kot dveh desetletjih, je v začetku junija prevzel vodenje Hajduka

Pušnik je s hrvaškim prvoligašem že opravil del priprav na prihajajočo sezono in prišel do neprijetnega spoznanja, da v ekipi ni prave vizije. O tem je brez dlake na jeziku spregovoril tudi s hrvaškimi mediji in si nakopal prve sovražnike.

''Predsednik Kos mi je dovolil, da to rečem. Hajduk nima vizije! Nima strategije, ki jo ima celo moj Dravograd v tretji slovenski ligi. Ve se, kdo kaj dela, kakšne so naloge in obveznosti kluba, kdo je odgovoren komu,'' je odkrito povedal slovenski nogometni strokovnjak in vodenje Hajduka primerjal s kriminalnim početjem. 

''Ne govorim o kriminalu, ki bi zahteval zaporno kazen, a zame je kriminal, kadar klub s takšno tradicijo nima strategije in vizije. Zame je to kriminalno početje,'' je bil do svojih predhodnikov kritičen Pušnik.

Na besede slovenskega trenerja je reagiral nekdanji predsednik kluba Marin Brbić, ki Pušniku očita, da je že začrtal alibi, s katerim bo opravičeval svoj neuspeh v Splitu.

''Gospod Pušnik govori popolne nebuloze. Našo vizijo, načrt in program smo predstavili na druženju z navijači. Gre za približno 500 strani o stanju kluba, prvi ekipi, infrastukturi, mladinski šoli in finanacah, ki so javno dostopne. Na podlagi tega sem novembra dobil nov mandat,'' je povedal Brbić in dodal, da so Pušnikove obtožbe kontradiktorne, saj je pred dnevi hvalil delo nekdanjega trenerja, zdaj pa namiguje, da je klub v razsulu.

''Pušnikove besede nimajo nobene povezave z resnico, kar je povsem enostano dokazati. Če bo potrebno, z veseljem organiziramo skupno tiskovno konferenco in javno predstavimo našo vizijo in program. Enako pričakujemo od gospoda Pušnika in trenutnega vodstva. Potem pa naj javnost odloči. Očitno je, da gospod Pušnik že išče alibi za morebitne neuspehe v prihodnosti, kar se mi zdi nekorektno,'' je povedal Brbić in Pušniku položil na srce, naj se posveti delu in ne očitkom na račun njegovih predhodnikov.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.