Šport > Nogomet
45 ogledov

Pušnik: Napišite, da mi je žal za to

Marijan Pušnik hajduk.hr
Slovenski trener Marijan Pušnik se je opravičil za izjavo po ligaškem porazu z Rijeko.

''Borili se bomo za tretje mesto. Osijek je naš največji konkurent v tem boju,'' je po bolečem porazu proti Rijeki (4:2), ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, izjavil Marijan Pušnik.

S tem je razjezil navijače dalmatinskega ponosa, ki mu očitajo, da je pri svojem delu premalo ambiciozen. Slovenski nogometni strokovnjak se je za nepremišljeno potezo že opravičil.

''Napišite, da mi je žal za to izjavo. Res sem to rekel, vendar so bile moje besede napačno interpretirane. Časopis je izjavo prenesel, ljudje pa so jo komentirali, češ da nisem dovolj ambiciozen, da sem se že predal. To mi je smešno. Po vsakem porazu sem vložil še več dela. Če pogledamo statistiko, ugotovimo, da Hajduk že dolgo ni imel tako dobrega uvoda v sezono. V prihodnost gledam pozitivno in sem optimist,'' se je pred očitki hrvaških medijev branil Pušnik.

Hajduk je trenutno uvrščen na četrto mesto ligaške lestvice. Vodi Rijeka, sledita pa Dinamo Zagreb in Osijek. ''Ljudi bi pozval, naj ostanejo na trdnih tleh. Začnimo od začetka in bodimo realni. To ne pomeni, da Hajduk ne bo premagal Rijeke v Reki, da ne moremo premagati Dinama. Ne potrebujem alibija. Jaz sem samostojna oseba z bogatim znanjem. Zdrav sem, imam super družino, sem trener Hajduka. Lahko sem nasmejan. Živim v sedanjosti in delam za jutri,'' je dodal slovenski trener, ki je s svojo ekipo obstal na pragu uvrstitve v skupinski del Lige Evropa. Na povratni tekmi jih je po streljanju enajstmetrovk izločil Maccabi iz Tel Aviva.

Na vprašanje, kako je zadovoljen s svojim delom na Poljudu, je Pušnik odvrnil: ''Zadovoljen sem z delom in s treningi. Bili smo blizu Evropske lige. Škoda, da nismo napredovali. Še posebej mi je žal za navijače, saj bi igrali najmanj tri domače tekme, klub pa bi prejel kar nekaj nekaj denarja. Uvrstitev v Ligo Evropa bi bila veliko presenečenje. V prvenstvu nisem zadovoljen s porazom proti Dinamu in Rijeki, vendar je treba priznati, da gre za boljši ekipi, četudi to koga boli. Treba je upoštevati zadnjih pet let in ostati na realnih tleh.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.